Μογκερίνι: Μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη

epa05225166 Federica Mogherini the High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy  cries during Joint press conference with Jordanian Foreign Minister Nasser Judeh in Amman Jordan on 22 March 2016, on hearing the news of the fatal terror attacks in Brussels.  EPA/JAMAL NASRALLAH
epa05225166 Federica Mogherini the High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy cries during Joint press conference with Jordanian Foreign Minister Nasser Judeh in Amman Jordan on 22 March 2016, on hearing the news of the fatal terror attacks in Brussels. EPA/JAMAL NASRALLAH EPA

Λύγισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της από το Αμάν για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. "Θλιβερή ημέρα" χαρακτήρισε τη σημερινή

«Για μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη» έκανε λόγο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι αναφερόμενη στις επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Βρυξέλλες σήμερα, ενώ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Αμάν.

Είναι «μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη, καθώς η Ευρώπη και η πρωτεύουσά της βιώνουν τον ίδιο πόνο που αυτή η περιοχή (η Μέση Ανατολή) βιώνει και βιώνει εκ νέου καθημερινά» δήλωσε η Μογκερίνι στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας Νάσερ Τζούντεχ.

«Είμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο σε ό,τι αφορά την οδύνη των θυμάτων, αλλά επίσης σε ό,τι αφορά τον τρόπο αντίδρασης σε αυτού του είδους τις ενέργειες και την πρόληψη συνολικά κατά της ριζοσπαστικοποίησης και της βίας» επισήμανε η Μογκερίνι προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

«Θα σταματήσω εδώ. Το καταλαβαίνετε. Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα…» πρόσθεσε η ίδια, αφήνοντας τον εαυτό της να παρασυρθεί από τα έντονα συναισθήματα.

Ο Τζούντεχ προσπάθησε να δώσει κουράγιο στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και την πήρε αγκαλιά, προτού αποχωρήσουν από την αίθουσα, ολοκληρώνοντας πρόωρα τη συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον, ο Ιορδανός ΥΠΕΞ καταδίκασε «κατηγορηματικά» την «εγκληματικές και τρομοκρατικές» επιθέσεις.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι μετέβη στην Ιορδανία έπειτα από μια επίσκεψη στο Λίβανο και συναντήθηκε σήμερα με τον βασιλιά της χώρα Αμπντάλα Β΄, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί τον καταυλισμό προσφύγων Ζαατάρι στο βόρειο τμήμα της χώρας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρυξέλλες: Το χρονικό του τρόμου

Βέλγιο: Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός του Τιχάνζ

Ξένος Τύπος: 'Έρημη πόλη' οι Βρυξέλλες

SHARE:

24Media Network