Συγκλονιστικές στιγμές: Μωρό γεννιέται ατάραχο μέσα στον αμνιακό του σάκο

Συγκλονιστικές στιγμές: Μωρό γεννιέται ατάραχο μέσα στον αμνιακό του σάκο
Η γέννηση του μωρού μέσα στον αμνιακό σάκο

Το βρέφος έκλαψε δύο λεπτά μετά την γέννησή του, όταν οι γιατροί έκοψαν τον αμνιακό σάκο και το έβγαλαν στο νέο του περιβάλλον. Ήταν υγιέστατο και ζύγιζε 2,5 κιλά.

Συγκλονιστικές στιγμές καταγράφει βίντεο από την Κίνα, καθώς δείχνει ένα μωρό να γεννιέται ατάραχο μέσα στον αμνιακό του σάκο.

Το νεογέννητο, που το αποκαλούν “Bubble Boy”, ήρθε στον κόσμο μετά από 36 εβδομάδες κύησης, ήταν υγιέστατο και ζύγιζε 2,5 κιλά. Πήρε την πρώτη του ανάσα δύο λεπτά μετά την γέννησή του, όταν οι γιατροί το έβγαλαν από τον αμνιακό σάκο.

Η κίνηση να βγει το μωρό από την κοιλιά της μητέρας του μαζί με τον αμνιακό σάκο, με καισαρική, κρίθηκε επιβεβλημένη από τους γιατρούς λόγω προβλημάτων. Διαπιστώθηκε ότι το μωρό δεν είχε γυρίσει ώστε το κεφάλι του να είναι προς τα κάτω και η μητέρα παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά ενώ είχε και αιμορραγία.

“Τα νεογνά συνήθως κλαίνε λίγο μετά τη γέννησή τους, όταν το αναπνευστικό τους σύστημα εισάγεται στο νέο τους περιβάλλον. Όταν γεννήθηκε όμως αυτό το αγόρι, μέσα στον αμνιακό του σάκο, ήταν σαν να βρισκόταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας του. Άρχισε να κλαίει όταν οι γιατροί άνοιξαν την μεμβράνη και καθάρισαν το αμνιακό υγρό από το αναπνευστικό του σύστημα, δηλαδή τουλάχιστον δύο λεπτά αργότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα μωρά”, δήλωσε ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου.

Και πρόσθεσε: “Επιλέξαμε τον τρόπο αυτό γιατί τα πρόωρα μωρά είναι πιο αδύναμα. Δεδομένου ότι οι πρόωροι τοκετοί είναι από τις κυριότερες αιτίες παιδικής θνησιμότητας, η γέννηση μέσα στον αμνιακό σάκο το προστατεύει. Μειώνει την απώλεια υγρασίας στο δέρμα, ελαχιστοποιεί την ταχεία απώλεια θερμοκρασίας και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού του βρέφους κατά τη διάρκεια της καισαρικής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα