Μόσχα: Με QR εμβολιασμού ή μοριακό τεστ σε μπαρ και εστιατόρια

Μόσχα: Με QR εμβολιασμού ή μοριακό τεστ σε μπαρ και εστιατόρια
Πιστοποιητικό εμβολιασμού (φωτογραφία αρχείου) shutterstock

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, η Μόσχα θα εισάγει νέους σκληρούς περιορισμούς σε καφέ και εστιατόρια εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε την Τρίτη, με ανάρτηση στο μπλογκ του ότι από τις 28 Ιουνίου, με διάταγμα που υπέγραψε, θα μπορούν να επισκέπτονται εστιατόρια και καφέ μόνο όσοι πολίτες μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού, έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό πριν από τουλάχιστον έξι μήνες, ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ με ισχύ τριών ημερών.

Τα εστιατόρια και καφέ της Μόσχας υποχρεούνται να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα ελέγχει με κώδικες QR τους πελάτες που έχουν εμβολιασθεί. Όσοι εστιάτορες και επιχειρηματίες καφετεριών δεν εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα ελέγχου στα καταστήματά τους, αυτά θα μπορούν να λειτουργούν με παράδοση στο κατάστημα (take away) ή με διανομή (delivery).

Σύμφωνα με το themoscowtimes, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα πρωτοφανή μέτρα, καθώς πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα