Μοζαμβίκη: Αποκεφαλισμοί παιδιών - Εμπλέκεται ο ISIS

Μοζαμβίκη: Αποκεφαλισμοί παιδιών - Εμπλέκεται ο ISIS
COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

Ομάδες φανατικών Ισλαμιστών με αναφορές στον Isis αποκεφαλίζουν παιδιά ηλικίας ως 11 ετών και αναγκάζουν χιλιάδες άλλα να φύγουν εσπευσμένα από τα σπίτια τους, σύμφωνα με στοιχεία βρετανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης

Η οργάνωση Save The Children ισχυρίζεται πως αυτή τη στιγμή έχουν επανεμφανιστεί ομάδες ακραίων Ισλαμιστών στην Μοζαμβίκη σκορπώντας τρομοκρατία και θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατέγραψε ο Guardian, οικογένειες έχουν ζήσει "σκηνές τρόμου" με πρωταγωνίστριες μητέρες που έχουν δει τα παιδιά τους να δολοφονούνται εν ψυχρώ. Σε μια περίπτωση,η μητέρα κρύφτηκε για να αποφύγει τους διώκτες της, κατέληξε όμως να γίνει αυτόπτης μάρτυρας του θανάτου του 12χρονου γιού της.

Η ίδια είπε "προσπάθησαμε να κρυφτούμε στο δάσος, αλλά μου πήραν τον γιο μου και τον αποκεφάλισαν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γιατί θα μας σκότωναν κι εμάς". Μια άλλη μητέρα, κατήγγειλε πως είδε τον 11χρονο γιο της να χάνει τη ζωή του με αποκεφαλισμό.

Όλα αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στην επαρχία Κάμπο Ντελγκάδο της Μοζαμβίκης, εκεί όπου οι εμφανίσεις ομάδων με αναφορές στον Isis καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 2017. Εκτός από τους αποκεφαλισμούς, η βαρβαρότητα έχει μεταφραστεί και σε μαζικά ξεκληρίσματα ολόκληρων χωριών, όπως η δολοφονία 52 ατόμων από το χωριό Ξιταξί, τον περασμένο Απρίλιο, με την βοήθεια και αξιωματικών του στρατού.

Όπως αναφέρουν στοιχεία της Armed Conflict Location και της Event Data Project, σχεδόν 2.700 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε περιστατικά βίας, ενώ σύμφωνα με την Save The Children, από το 2017 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 670.00 άτομα είναι εσωτερικά εκτοπισμένα στην Μοζαμβίκη.

Μέλος της οργάνωσης ανέφερε συγκεκριμένα πως οι περιγραφές των επιθέσεων σε μικρά παιδιά "μας προκάλεσαν αηδία και αποτροπιασμό".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αφρική, Isis
SHARE:

24Media Network