Τουρκία: Πιέζουν τον Ερντογάν να κλείσει το Συνταγματικό Δικαστήριο

Τουρκία: Πιέζουν τον Ερντογάν να κλείσει το Συνταγματικό Δικαστήριο
Ερντογάν και Μπαχτσελί AP

Η εν λόγω πρόταση αποτελεί αντίδραση στη χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να παραπέμψει το κλείσιμο του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το κλείσιμο του Συνταγματικού Δικαστηρίου ζήτησε σήμερα ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μια προτροπή του εταίρου του Ταγίπ Ερντογάν, που αποτελεί αντίδραση στη χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να παραπέμψει το κλείσιμο του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

“Το κλείσιμο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπως και το κλείσιμο του HDP, θα πρέπει να γίνει ένας στόχος που δεν παίρνει πια άλλη αναβολή. Είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο στο πλευρό της υπεροχής του νόμου ή είναι μια μαζορέτα που λειτουργεί αυτονομιστικά;”, τόνισε ο ηγέτης του MHP, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις για την εν λόγων πολιτική παρέμβαση στη δικαστική εξουσία της Τουρκίας.

“Είναι προφανές ότι τέτοιες θέσεις δεν είναι προς όφελος του δικαίου, του κράτους και του ένδοξου έθνους μας. Η διαφύλαξη του νόμου αποτελεί τη θεμελιώδη διασφάλιση της ενότητας της Τουρκίας. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου, ιδιαιτέρως κατά τα τελευταία χρόνια, τιμούσαν τους νόμους”, τόνισε ο Σαμίρ Αλτούκαϊνάκ, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Κατά του Μπαχτσελί στρέφεται και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία όρισε εισηγητή, με στόχο τη νομική διερεύνηση των δηλώσεων του αρχηγού του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα