Μπάιντεν: “Δεν είσαι μαύρος αν είσαι ανάμεσα σε μένα και τον Τραμπ”

Μπάιντεν: “Δεν είσαι μαύρος αν είσαι ανάμεσα σε μένα και τον Τραμπ”
Μπάιντεν: "Εάν αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε μένα και τον Τραμπ τότε μάλλον δεν είσαι μαύρος" Twitter

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε σφοδρές κριτικές μετά από σχόλιο του πως "Εάν σε προβληματίζει η επιλογή ανάμεσα σε εμένα και τον Τραμπ, τότε μάλλον δεν είσαι μαύρος".

Μια έκπληξη περίμενε τον ραδιοφωνικό παραγωγό Charlamagne tha God και οικοδεσπότη της εκπομπής “The Breakfast Club”, σε συνέντευξή του με τον υποψήφιο για το χρίσμα των δημοκρατικών, Μπάιντεν.

“Άκου, πρέπει να έρθεις να μας δεις όταν επισκεφτείς τη Νέα Υόρκη. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι τον Νοέμβριο. Έχουμε κι΄ άλλες ερωτήσεις”, σχολίασε ο Charlamagne, φτάνοντας στο κλείσιμο της εκπομπής.

“Έχεις επιπλέον ερωτήσεις;”, απάντησε ο Μπάιντεν. “Λοιπόν, επίτρεψε μου να σου εξηγήσω. Εάν σε προβληματίζει η επιλογή ανάμεσα σε εμένα και τον Τραμπ, τότε μάλλον δεν είσαι μαύρος”.

Ο Charlamagne, έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του προσθέτοντας “Με κανέναν τρόπο δεν σχετίζομαι με τον Τραμπ. Έχει να κάνει (σ.σ. η πρόσκληση στην εκπομπή) με το ότι θέλω να κάνω κάτι για την κοινότητα που ζω”.

Σύμφωνα με τον Guardian, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν πως ο Μπάιντεν δεν θα έπρεπε να θεωρεί δεδομένους τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, καθώς και στο παρελθόν έχει δεχτεί επανειλημμένα κριτικές για ρατσιστικά σχόλια.

Αργότερα απολογήθηκε για το σχόλιο του λέγοντας πως “Δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο υπερόπτης. Κανείς δεν θα έπρεπε να ψηφίζει κανένα κόμμα βάσει φυλετικών και θρησκευτικών κριτηρίων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα