Μπανγκλαντές: Θανατική ποινή για όσους καταδικάζονται για βιασμό

Μπανγκλαντές: Θανατική ποινή για όσους καταδικάζονται για βιασμό
Διαμαρτυρία γυναικών στο Μπαγκλαντές ενάντια στους βιασμούς AP

Από ισόβια κάθειρξη , που ίσχυε μέχρι σήμερα, οι βιαστές στο Μπανγκλαντές πλέον θα τιμωρούνται με θάνατο, εάν ο Πρέοδρος της χώρας υπογράψει τη νέα διάταξη.

Ένα βήμα πριν να νομιμοποιήσει τη θανατική ποινή για τους βιαστές είναι το Μπαγκλαντές, έπειτα από εβδομάδες διαμαρτυριών για τη σεξουαλική βία στη χώρα.

Το υπουργικό συμβούλιο του Μπανγκλαντές ενέκρινε τη Δευτέρα τροποποίηση που αλλάζει τη μέγιστη τιμωρία για τους καταδικασθέντες βιαστές από ισόβια κάθειρξη σε θάνατο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bangladesh Sangbad Sangstha (BSS).

Η νέα διάταξη θα τεθεί σε ισχύ μόλις υπογραφεί από τον Πρόεδρο του Μπαγκλαντές Αμπντούλ Χαμίντ.

“Ο νόμος σίγουρα θα συμβάλει στη μείωση τέτοιου είδους εγκλημάτων, ενώ παράλληλα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επισπεύσουμε τη διαδικασία δίκης των βιασμών στα αρμόδια δικαστήρια”, δήλωσε ο υπουργός Δικαίου Anisul Huq, σύμφωνα με το BSS.

Ο λαός πιέζει την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές να λάβει δράση ώστε να αποτρέψει τη σεξουαλική βία, με αφορμή την κυκλοφορία ενός βίντεο στη χώρα με τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας από ομάδα ανδρών.

Τουλάχιστον 975 γυναίκες και κορίτσια έπεσαν θύματα βιασμού τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον Ain o Salish Kendra, οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικής βοήθειας στο Μπαγκλαντές που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Ντάκα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα