Μπιλ Γουίδερς: Πέθανε o δημιουργός του “Ain’t No Sunshine”

Μπιλ Γουίδερς: Πέθανε o δημιουργός του “Ain’t No Sunshine”
AP

Σε ηλικία 81 ετών, έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιακών επιπλοκών ο τραγουδιστής της σόουλ μουσικής, Μπιλ Γουίδερς, γνωστός για το τραγούδι "Ain’t No Sunshine".

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο θρύλος της σόουλ μουσικής, Μπιλ Γουίδερς, ο ερμηνευτής επιτυχιών όπως τα «Ain’t No Sunshine» και «Lean On Me».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειά του, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λος Άντζελες, λόγω καρδιακών επιπλοκών: «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του πολυαγαπημένου, αφοσιωμένου συζύγου και πατέρα. Ένας μοχαχικός άνθρωπος που τον κινούσε η καρδιά για να συνδέεται με τη ποίηση και τη μουσική του με τον κόσμο. Μιλούσε με ειλικρίνεια στους ανθρώπους και τους συνέδεε μεταξύ τους. Όσο διακριτική ζωή κι αν έζησε, κοντά στους οικείους του, οικογένεια και φίλους, η μουσική του πάντα ανήκει στον κόσμο. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, προσευχόμαστε η μουσική του να προσφέρει παρηγοριά ενώ οι θαυμαστές του να παραμένουν κοντά στους αγαπημένους τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της οικογένειας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ ο Γούιδερς αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα.

Γνωστός για τα ομαλά φωνητικά βαρύτονα και την πολυτελή ψυχή του, έγραψε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας του ’70, όπως το Just The Two Of Us, το Use Me και άλλα.

Έχει κερδίσει 3 Grammy και το τραγούδι του “Lovely Day” έφτασε την 4η θέση στο UK Top 10 το 1988. Άλλο γνωστό τραγούδι του ήταν το “Lean on me”.

Γεννημένος το 1938, έζησε δύσκολη παιδική ηλικία στο Σλαμπ Φορκ της Δυτικής Βιρτζίνια. Δίχως φίλους εξαιτίας ενός τραυλίσματος, έχασε τον πατέρα του όταν ήταν 13 χρόνων και έκτοτε μεγάλωσε με τη βοήθεια της γιαγιάς του. Μάλιστα, η αγάπη του γι’αυτήν τον έκανε να γράψει ένα τραγούδι – φόρο τιμής, το Grandma’s Hands που περιλήφθηκε στο πρώτο του άλμπουμ του 1971 με τίτλο Just As I Am. Πέρασε εννέα χρόνια στο αμερικανικό Ναυτικό προτού κυνηγήσει το όνειρό του στη μουσική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα