Ταυτοποιήθηκε το DNA του Οσάμα Μπιν Λαντεν

default image

Ο άνδρας που δολοφονήθηκε στο Πακιστάν, είναι πράγματι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αυτό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA. Ταύτιση με τους συγγενείς του. Τι έδειξε η ανάλυση φωτογραφιών (Vid)

Τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA δείχνουν μια “πολύ αξιόπιστη ταύτιση” με τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

“Το τεστ έδειξε με απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο δολοφονηθείς στην επιδρομή στο Πακιστάν ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με  Αμερικανό αξιωματούχο, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

“Τα τεστ του DNA στο σώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδειξαν μια σχεδόν κατά 100% ταύτιση με τους συγγενείς του και μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η σύζυγός του, προσδιόρισε την ταυτότητα του”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όπως μεταδίδει το CNN υπάρχουν και φωτογραφίες της σορού με μια πληγή στον κρόταφο. Ο Μπιν Λάντεν δεν είναι αναγνωρίσιμος στις φωτογραφίες αυτές, οι οποίες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και δεν είναι γνωστό το αν και πότε θα δημοσιευθούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις άλλων αξιωματούχων στο Associated Press, το τεστ DNA προσφέρει κατά 99,9% σιγουριά ότι ο Μπιν Λαντεν είναι νεκρός.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική ανάλυση των φωτογραφιών, που αποδεικνύει ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν τώρα μια μεγάλη κρύπτη με υλικά που κατασχέθηκαν στο κτιριακό συγκρότημα στο Πακιστάν, όπου οι δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν.

O αρχηγός της Αλ Κάιντα

τα ξημερώματα σε

επίλεκτης ομάδας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς η

βυθίστηκε στη θάλασσα, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και

.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον θάνατό του έχουν αρχίσει να φουντώνουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα