Μπλε χιόνι έπεσε στην Αγία Πετρούπολη

Μπλε χιόνι έπεσε στην Αγία Πετρούπολη
© CEN/YOUTUBE

Οι κάτοικοι της ρωσικής πόλης εκφράζουν ανησυχίες ότι το χιόνι μπορεί οφείλεται σε τοξίνες που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης όταν είδαν γαλάζιο χιόνι να σκεπάζει την πόλη τους.

Το περίεργο φαινόμενο καταγράφηκε από δεκάδες κάμερες Ρώσων κατοίκων της περιοχής και οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες ότι η παράξενη απόχρωση του χιονιού μπορεί να αποδίδεται σε τοξίνες που έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το χρωματιστό χιόνι είναι αποτέλεσμα από την κατεδάφιση του χημικο-ερευνητικού ινστιτούτου της Αγίας Πετρούπολης και των ουσιών (κοβάλτιο ή μεθυλένιο) που μπορεί να διαχύθηκαν στο περιβάλλον κατά τη διάρκειά της. 

«Το χιόνι έχει μία μπλε απόχρωση, ενώ σε άλλα σημεία φαίνεται να έχει μοβ χρώμα» ανέφερε η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας Rosprirodnazor, στελέχη της οποίας πήραν δείγματα για εργαστηριακή ανάλυση.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι βλέπουν μπλε χιόνι: Τον Φεβρουάριο του 2015 αντίστοιχο φαινόμενο σημειώθηκε στο Τσέλιαμπινσκ και οι έρευνες έδειξαν ότι προήλθε από μπλε βαφή πασχαλινών αυγών, η οποία διέρρευσε από ατύχημα στο σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου και διασκορπίστηκε στην περιοχή.

(Με πληροφορίες από Daily Mail)

SHARE:

24Media Network