ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του Άντονι Μπλίνκεν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του Άντονι Μπλίνκεν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών
O Άντονι Μπλίνκεν @2021 Alex Edelman/Associated Press

Ο Μπλίνκεν είνα στενός συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν και υπήρξε ο "υπ’ αριθμόν 2" του Στέιτ Ντιπαρτμεντ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Συγχαρητήρια Δένδια και Χριστοδουλίδη.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη (26/1) τον διορισμό του βετεράνου διπλωμάτη Άντονι Μπλίνκεν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Μπλίνκεν είναι εδώ και χρόνια στενός συνεργάτης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και υπήρξε ο «υπ’ αριθμόν 2» του Στέιτ Ντιπαρτμεντ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Για την επικύρωση του διορισμού του αρκούσε απλή πλειοψηφία στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Ο Μπλίνκεν έλαβε τελικά 78 ψήφους υπέρ και μόνο 22 κατά. Αυτό σημαίνει ότι αργότερα σήμερα θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του.

Συγχαρητήρια Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter, συγχαίρει θερμά τον Άντονι Μπλίνκεν για την επικύρωση του διορισμού του ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την ενδυνάμωση του διατλαντικού δεσμού που βασίζεται σε κοινές αξίες» επισημαίνει επίσης στην ανάρτησή του στο Twitter.

Συγχαρητήρια Χριστοδουλίδη

Τα συγχαρητήριά του προς τον νέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, όπως αναφέρει, προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ.

Απευθυνόμενος στον κο Μπλίνκεν, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o κος Χριστοδουλίδης επισημαίνει:

«Συγχαρητήρια Άντονι Μπλίνκεν για την επικύρωσή σας ως Υπουργός Εξωτερικών. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί σας για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ σε διμερές επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Ασφάλειας και της Συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα