Μπολσονάρο: Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνησή του

Ζαΐχ Μπολσονάρου
Ζαΐχ Μπολσονάρου AP

Αν και έχει περάσει μικρό χρονικό διάστημα από την εκλογή του, η δημοτικότητα του Ζάιρ Μπολσονάρο κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις.

Τα ποσοστά επιδοκιμασίας της κυβέρνησης του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο καταγράφουν σταθερή πτώση με τις αρνητικές γνώμες να αυξάνονται, καταδεικνύει την Παρασκευή δημοσκόπηση των CNI/Ibope, την ώρα που το εριστικό πολιτικό στυλ του και η ελαφρά ύφεση φαίνεται πως πλήττουν τη δημοτικότητά του.

Ο αριθμός των Βραζιλιάνων που θεωρεί πως η κυβέρνησή του είναι φοβερή ή καλή μειώθηκε στο 29% από 31% τον Σεπτέμβριο, ενώ εκείνοι που κρίνουν ότι είναι κακή ή φρικτή αυξήθηκε στο 38% από το 34% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, επισημαίνεται στην έρευνα. Η θετική αξιολόγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης έχει καταγράψει πτώση στις τέσσερις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ibope φέτος, πέφτοντας από το 35% τον Απρίλιο.

ADVERTISING

Η αρνητική αξιολόγηση, αντιθέτως, έχει ανοδική πορεία από το 27% τον Απρίλιο. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο στυλ διακυβέρνησης του Μπολσονάρου επίσης μειώνεται, βάσει της δημοσκόπησης, Η πλειονότητα όσων συμμετείχαν στην έρευνα, το 53%, δεν εγκρίνει τον τρόπο που κυβερνά τη Βραζιλία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 40% τον Απρίλιο και το 50% τον Σεπτέμβριο. Εκείνοι που επιδοκιμάζουν το στυλ διακυβέρνησής του μειώθηκαν στο 40% από το 51% τον Απρίλιο και το 44% τον Σεπτέμβριο.

Αλλά και ο αριθμός των Βραζιλιάνων που λένε ότι εμπιστεύονται τον Μπολσονάρου είναι μικρότερος, ανέρχεται στο 41% από το 51% τον Απρίλιο και το 42% τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό εκείνων που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη κατέγραψε άνοδο στο 56% από 45% τον Απρίλιο και 55% τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
SHARE:

24Media Network