Μπουρκίνα Φάσο: 4 αγνοούμενοι μετά από επίθεση εναντίον περιπόλου

Όχημα περιπόλου κατά της λαθροθηρίας
Όχημα περιπόλου κατά της λαθροθηρίας SHUTTERSTOCK

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται και τρεις τραυματίστηκαν στο ανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο μετά από επίθεση εναντίον περιπόλου κατά της λαθροθηρίας.

Περίπολος κατά της λαθροθηρίας, η οποία συνοδευόταν από δυτικούς εκπαιδευτικούς-δημοσιογράφους, έγινε στόχος επίθεσης χθες Δευτέρα στο ανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν και άλλοι τέσσερις να κηρυχθούν αγνοούμενοι – δύο υπήκοοι Ισπανίας, ένας υπήκοος Ιρλανδίας κι ένας ημεδαπός –, ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στις τοπικές αρχές και στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η περίπολος αυτή, στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικοί, δασονόμοι και εκπαιδευτικοί-δημοσιογράφοι, «έγινε στόχος επίθεσης στον άξονα Φαντά Εν Γκουρμά-Παμά», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας πως «ο αρχικός απολογισμός είναι τρεις τραυματίες και τέσσερις αγνοούμενοι».

Την επίθεση επιβεβαίωσαν πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας. Μία ανέφερε πως οι αλλοδαποί που αγνοούνται είναι «δύο Ισπανοί και ένας Ιρλανδός, όλοι τους εκπαιδευτικοί-δημοσιογράφοι που δούλευαν για λογαριασμό ΜΚΟ η οποία εργάζεται για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αφρική
SHARE:

24Media Network