Μπράντον Λι: Όταν ο γιος του Μπρους Λι έπεφτε νεκρός στα γυρίσματα της ταινίας “The Crow”

Μπράντον Λι: Όταν ο γιος του Μπρους Λι έπεφτε νεκρός στα γυρίσματα της ταινίας “The Crow”
Ο γιος του Μπρους Λι, Μπράντον Λι Lacy Atkins/AP Photo

Το μοιραίο δυστύχημα που έλαβε χώρα στα γυρίσματα της ταινίας "Rust" και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς "ξύπνησε" μνήμες και έφερε στην επιφάνεια δυο ακόμα τραγικές ιστορίες.

Ο θάνατος της 42χρονης Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” από πυροβόλο όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν και το οποίο εκπυρσοκρότησε, έφερε στη μνήμη ένα αντίστοιχο μοιραίο δυστύχημα, αυτή τη φορά με θύμα τον Μπράντον Λι, τον γιο του θρύλου Μπρους Λι.

Το 1993, ο Μπράντον Λι, πέθανε όταν ένα κομμάτι φυσιγγίου -που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία “The Crow”- σφηνώθηκε στην σπονδυλική του στήλη. Το όπλο ήταν γεμάτο με άσφαιρα, με την έρευνα να δείχνει πως σφαίρα 0,44 ήταν μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε, όταν ο συμπρωταγωνιστής του τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από “αμέλεια”.

Όμως και πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου 1984, ο ηθοποιός Τζον Έρικ Χίξουμ έπεφτε νεκρός όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του και άσφαιρα πυρά τον ‘βρήκαν’ στο κεφάλι, στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Cover Up”.

Κατόπιν αυτών των δυο τραγικών περιστατικών έγινε έρευνα που οδήγησε σε κανόνες ασφαλείας από την Industrywide Labor-Management Safety Committee, που τόνισε ότι “τα άσφαιρα μπορούν να σκοτώσουν. Οπότε είναι χρήσιμο να μεταχειρίζεστε τα όπλα σαν να είναι γεμάτα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα