Άλεκ Μπάλντουιν: Σοκ στο Χόλιγουντ για τον θάνατο της Χάτσινς – Δεν έχει ασκηθεί δίωξη

Άλεκ Μπάλντουιν: Σοκ στο Χόλιγουντ για τον θάνατο της Χάτσινς – Δεν έχει ασκηθεί δίωξη
Άλεκ Μπάλντουιν: Σοκ στο Χόλιγουντ για τον θάνατο της Χάτσινς - Δεν έχει ασκηθεί δίωξη AP

"Πάγωσε" το Χόλιγουντ στο άκουσμα του δυστυχήματος που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας "Rust", με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος πυροβόλησε άθελά του και σκότωσε την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες το Χόλιγουντ τις εξελίξεις, μετά το πρωτοφανές δυστύχημα που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”, όταν το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής, εκπυρσοκρότησε και οδήγησε στον θάνατο την 42χρονη κινηματογραφίστρια, Χαλίνα Χάτσινς και προκάλεσε τον τραυματισμό του σκηνοθέτη, Τζόελ Σόουζα.

Άνθρωποι του χώρου, ηθοποιοί και σκηνοθέτες πληροφορήθηκαν την είδηση, η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και καθιστά πλέον τον 63χρονο ηθοποιό και παραγωγό τραγική φιγούρα και έσπευσαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έχασε τη ζωή της στο σετ των γυρισμάτων της ταινίας.

Ο ηθοποιός Ελάιτζα Γουντ, που υποδύθηκε τον Φρόντο στην τριλογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ανέφερε πως η είδηση του θανάτου της Χάτσινς είναι “απίστευτα τρομακτική και συγκλονιστική”, ενώ ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκαν παραδέχθηκε πως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του είναι να τραυματιστεί θανάσιμα κάποιος στο κινηματογραφικό σετ.

Ο Ελάιτζα Γουντ έστειλε παράλληλα τα συλληπητήριά του στην οικογένεια της 42χρονης κινηματογραφίστριας, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Η καρδιά μου βρίσκεται μαζί με την οικογένειά της”, την ίδια στιγμή που ο Γκαν ευχήθηκε να μην υπάρξει ξανά αντίστοιχο περιστατικό, στέλνοντας και εκείνος τις ευχές του.

Το χρονικό του μοιραίου δυστυχήματος

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής “Rust”, μιας ανεξάρτητης ταινίας που γυριζόταν στο Bonanza Creek Ranch του New Mexico που είναι μια δημοφιλής τοποθεσίας για παραγωγές.

Σύμφωνα με το Deadline στα γυρίσματα κλήθηκαν αμέσως αστυνομικοί της ομάδας δίωξης εγκλήματος, απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησε η έρευνα. Όπως είπαν, ο Μπάλντουιν ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε τον τύπο των πυρομαχικών που είχε το όπλο. Συνήθως στις κινηματογραφικές παραγωγές, υπάρχει ειδικός επί των όπλων που είναι υπεύθυνος για ό,τι χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί και για την ασφάλεια.

Όπως έγραψε το Variety, η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Albuquerque, ήταν όμως ήδη αργά. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent στη Σάντα Φε, όπου υποβάλλεται σε θεραπεία για τα τραύματά του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του σερίφη, αναφέρεται πως η Χάτσινς και ο Σόουζα “πυροβολήθηκαν όταν ένα πυροβόλο όπλο που κρατούσε ο 63χρονος παραγωγός και ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, εκπυρσοκρότησε”. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν έχει συλληφθεί κανείς για το περιστατικό, ενώ οι ντετέκτιβ εξετάζουν τους αυτόπτες μάρτυρες και το περιστατικό παραμένει υπό “ανοιχτή και ενεργή” έρευνα, σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα