Ν. Ζηλανδία: Δύο κρούσματα - Τα πρώτα μετά από 24 ημέρες

Νέα Ζηλανδία
Νέα Ζηλανδία AP

Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Νέα Ζηλανδία. Συνδέονται με ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, τα οποία συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέλιξη που έβαλε τέλος σε μια περίοδο 24 ημερών που δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα.

Η νεοζηλανδική κυβέρνηση ήρε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς αυτή την εβδομάδα με εξαίρεση τους ελέγχους στα σύνορα αυτή την εβδομάδα, αφού ανακοίνωσε πως δεν είχε πλέον κανένα νέο ή ενεργό κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η Νέα Ζηλανδία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ανακοίνωσε την επάνοδό της στην ομαλότητα που γνώριζε προτού ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία.

ADVERTISING

Ωστόσο, η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν προειδοποίησε πως θα μπορούσαν να εντοπιστούν νέα κρούσματα, τόσο διότι αναμένεται η επιστροφή Νεοζηλανδών στην πατρίδα τους, ενώ επιτρέπεται ξανά η είσοδος στη χώρα υπό προϋποθέσεις.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα δύο κρούσματα μόλυνσης είναι αλληλένδετα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το ΗΒ.

Αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα εντός της ημέρας.

Η Νέα Ζηλανδία καταγράφει ως εδώ 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Νέα Ζηλανδία
SHARE:

24Media Network