Να γιατί όλοι ασχολούνται με τον Τζεφ Μπέζος

Να γιατί όλοι ασχολούνται με τον Τζεφ Μπέζος
Jeff Bezos seen on day two of Summit LA17 in Downtown Los Angeles's Historic Broadway Theater District on Saturday, Nov. 4, 2017, in Los Angeles. (Photo by Amy Harris/Invision/AP) AP

Άγνωστα γεγονότα για τον ιδρυτή της Amazon και την 105 δισ. δολαρίων περιουσία του

Αναμφίβολα είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια περιουσία 12 αριθμών. Την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος ο οποίος είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έγινε ακόμη πιο πλούσιος με την καθαρή αξία της περιουσίας του να αγγίζει πλέον τα 105 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από την ίδρυση του ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής πώλησης, ο Μπέζος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας The Washington Post και της αεροναυπηγικής, Blue Origin.

Παρακάτω, δείτε επτά άγνωστα γεγονότα για τον Μπέζος και τα δισεκατομμύρια του:

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑ ΛΕΠΤΟ;

 

Μόνο το τελευταίο έτος, ο Μπέζος έβγαλε 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ισούται με περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια την ώρα και περίπου 36.000 δολάρια το λεπτό.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ

Το μέγεθος της περιουσίας του είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την αξία του πανεπιστημίου Princeton. Ο Μπέζος αποφοίτησε από το συγκεκριμένο διάσημο πανεπιστήμιο το 1986 με πτυχίο ηλεκτρολόγων και της επιστήμης υπολογιστών. Από τον Μάρτιο του 2017, η περιουσία του Princeton εκτιμήθηκε στα 22,8 δισ. δολάρια, λιγότερο δηλαδή από το ένα τέταρτο του ποσού της τρέχουσας καθαρής αξίας του Μπέζος. Παρόλα αυτά, το 2011, ο ίδιος και η σύζυγός του έκαναν δωρεά στο πανεπιστήμιο του Princeton ύψους 15 εκατ. δολαρίων προκειμένου να ιδρύσουν ένα κέντρο στο Ινστιτούτο Νευροεπιστημών.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 25 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Σύμφωνα με την Land Report, ο Μπέζος είναι ο 25ος μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη ιδιοκτησία του κατά μέγεθος είναι το αγρόκτημα 30.000 στρεμμάτων στο Van Horn του Τέξας, το οποίο χρησιμεύει ως βάση για την εταιρεία Blue Space, την ιδιωτική διαστημική επιχείρηση του Μπέζος.

(Photo by Amy Harris/Invision/AP)

Δείτε τη συνέχεια στο fortunegreece.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα