Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Αλίγεφ φωτογραφίζεται περιχαρής δίπλα σε κράνη Αρμένιων που έπεσαν νεκροί

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Αλίγεφ φωτογραφίζεται περιχαρής δίπλα σε κράνη Αρμένιων που έπεσαν νεκροί
twitter/Neil Hauer

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η φωτογραφία του Αζέρου ηγέτη Ιλχάμ Αλίγεφ δίπλα σε κράνη Αρμένιων στρατιωτών που έπεσαν νεκροί στις μάχες του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Φαίνεται ότι στο Αζερμπαϊτζάν και προσωπικά στον πρόεδρό του Ιλχμάν Αλίγεφ η νίκη της χώρα τους στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ήταν αρκετή. Χρειάζεται καθημερινά να δίνεται το μήνυμα ότι ο εχθρός έχει νικηθεί ακόμα και με τους πιο σκληρούς τρόπους.

Υπό αυτή την έννοια η φωτογραφία του Αζέρου ηγέτη σε έκθεση (!) στην οποία εκτίθενται κράνη Αρμένιων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο ίσως και να μην εκπλήσσει. Θα έπρεπε όμως γιατί εννοείται ότι διανύουμε το 2021 μχ και όχι το 1940-1945.

Στη φωτογραφία, όπως θα δείτε, ο Αζέρος ηγέτης, φορά στρατιωτική στολή παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και πέντε μήνες. Πάνω από όλα η επικοινωνία και το “εθνικό φρόνημα”.

Επίσης στο εν λόγω θρεντ μπορείτε να δείτε τον Αλίγεφ να φωτογραφίζεται με ομοιώματα (!) Αρμένιων στρατιωτών.

Στην εν λόγω σύρραξη, οι Αζέροι επικράτησαν εκμεταλλευόμενοι και την αποφασιστική, όπως αποδείχθηκε, στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας, η οποία έστειλε Σύρους μισθοφόρους μαχητές (όπως και στη Λιβύη) καθώς και οπλισμό.

Το Αζερμπαϊτζάν άλλωστε είναι παραδοσιακός σύμμαχος της Αγκυρας στην περιοχή ενώ τα καθεστώτα Ερντογάν και Αλίγεφ έχουν πολύ στενή σχέση αλλά και εμπορικούς δεσμούς.

Την ίδια ώρα οι Αρμένιοι μετράνε ακόμα τις πληγές τους…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα