Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη δεξαμενής καυσίμων

Διαβάζεται σε 1'
Ναγκόρνο Καραμπάχ
Ναγκόρνο Καραμπάχ AP

Οι αρμενικές Αρχές της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων. Περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Αρμενία.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, σε δεξαμενή καυσίμων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρμενικές αρχές.

Οι αρχές δήλωσαν πως, εκτός από τους 20 νεκρούς από την έκρηξη στη δεξαμενή καυσίμων, 290 έχουν τραυματισθεί και νοσηλεύονται, ενώ δεκάδες απ’ αυτούς «εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Εξάλλου, στο Γερεβάν, η αρμενική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως 13.350 πρόσφυγες που διέφυγαν από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν φθάσει στην Αρμενία, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεση των Αζέρων και τη συνθηκολόγηση των αρμένιων αυτονομιστών σ’ αυτό το διαφιλονικούμενο θύλακα.

«Η κυβέρνηση παρέχει φιλοξενία σε όλους αυτούς που δεν έχουν μέρος για να ζήσουν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρμενικές αρχές, διευκρινίζοντας πως η καταγραφή προσφύγων συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα