Όσοι πιστοί σπεύσατε: H NASA πληρώνει 16.500 ευρώ για να μείνεις ξαπλωμένος για δύο μήνες

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον
Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον AP

Η υπηρεσία των ΗΠΑ ψάχνει 12 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, ηλικίας 24-55 ετών για συμμετοχή σε πείραμα σχετικά με την τεχνητή βαρύτητα. Μοναδική προϋπόθεση να μιλάνε γερμανικά.

Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε γερό στομάχι και κάποιο πτυχίο στις φυσικές επιστήμες για να εργαστείτε για τη NASA, απατάστε, καθώς η υπηρεσία αεροναυπηγικής και διαστήματος των ΗΠΑ αναζητά άτομα που θα μείνουν απλώς ξαπλωμένα για δύο μήνες και θα πληρωθούν.

Πιο συγκεκριμένα, η NASA ψάχνει 12 γυναίκες και ισάριθμους άνδρες, ηλικίας 24-55 ετών, οι οποίοι θα περάσουν εξήντα μέρες της ζωής τους σε ένα κρεβάτι αντί του ποσού των 16.500 ευρώ έκαστος. Προϋπόθεση όλοι να μιλάνε γερμανικά.

ADVERTISING

Όλα αυτά στο πλαίσιο έρευνας για την ξεκούραση σε κρεβάτι τεχνητής βαρύτητας (AGBRESA), η οποία γίνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο.

Ζητούμενο είναι να γίνει κατανοητό πώς η τεχνητή βαρύτητα μπορεί να επηρεάσει το ανθρώπινο σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες θα διερευνήσουν τη χρήση τεχνητής βαρύτητας ως πιθανό μέσο πρόληψης των αρνητικών επιπτώσεων της έλλειψης βαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ενδιαφέροντος είναι η 24η Μαΐου. Το πείραμα θα λάβει χώρα στην Κολωνία ενώ όλα τα γεύματα και οι δραστηριότητες αναψυχής θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης στο κρεβάτι. Συνολικά οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις για 89 ημέρες, καθώς στις 60 της έρευνας προστίθενται 5 ημέρες για εξοικείωση με το νέο περιβάλλον και 14 ημέρες ξεκούρασης και αποκατάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: NASA, Διάστημα
SHARE:

24Media Network