ΝΑΤΟ: Καμία ανάπτυξη δυνάμεων στα σύνορα της Λευκορωσίας

ΝΑΤΟ: Καμία ανάπτυξη δυνάμεων στα σύνορα της Λευκορωσίας
Οι σημαίες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ Shutterstock

"Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το NATO ενισχύσει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν έχει καμία βάση", υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Συμφώνου

“Καμία βάση” δεν έχουν οι κατηγορίες ότι το ΝΑΤΟ έχει στείλει “ενισχύσεις” στα σύνορα με την Λευκορωσία, επανέλαβε η εκπρόσωπος του Συμφώνου, Οάνα Λουνγκέσκου, απαντώντας εμμέσως στον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

“Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το NATO ενισχύσει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν έχει καμία βάση. Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, το NATO δεν αποτελεί επ’ ουδενί απειλή για την Λευκορωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν αναπτύσσει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιφέρεια”, υπογράμμισε η Λουνγκέσκου. Η εκπρόσωπος της ατλαντικής συμμαχίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαβεβαίωσε ότι το NATO βρίσκεται “σε καθαρά αμυντική” θέση.

“Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε, έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε επίθεση και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας. Καλούμε το Μινσκ να επιδείξει απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα” των πολιτών της Λευκορωσίας, πρόσθεσε η Λουνγκέσκου.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας από την πλευρά της χαρακτήρισε τις δηλώσεις του λευκορώσου ηγέτη “προπαγάνδα του καθεστώτος”, ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος, ο λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα μίλησε “για εντελώς ανυπόστατες δηλώσεις για κατά φαντασίαν εξωτερικές απειλές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα