Ναβάλνι: Έχει αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις των χεριών του λένε οι δικηγόροι του

Ναβάλνι: Έχει αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις των χεριών του λένε οι δικηγόροι του
Ο Αλεξέι Ναβάλνι 2021 Alexander Zemlianichenko / ASSOCIATED PRESS

Εξακολουθεί να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. "Βάζουν γλυκά στις τσέπες μου" έγραψε ο απεργός πείνας.

Όλο και χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, του μεγαλύτερου επικριτή του Κρεμλίνου, ο οποίος από τις 31 Μαρτίου πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 44χρονος Ρώσος πολιτικός της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης έχει διαγνωστεί με κήλη στη σπονδυλική του στήλη. Μάλιστα, ο δικηγόρος του, Βαντίμ Κομπέφ γνωστοποίησε ότι ο πελάτης του εκτός από το πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη έχει αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις των χεριών του.

Ο Ναβάλνι από την πλευρά του, σε ανάρτηση που έκανε στα social media και συγκεκριμένα το Instagram, από όπου συχνά ενημερώνει για την πορεία του στη φυλακή αλλά και πετά τα βέλη του στον Πούτιν, έγραψε πως οι αρχές προσπαθούν να σαμποτάρουν την απεργία πείνας που πραγματοποιεί. Συγκεκριμένα, έγραψε πως “μαγειρεύουν κοτόπουλο με μυρωδικά στη μονάδα μου και βάζουν γλυκά στις τσέπες μου” προκειμένου να υπονομεύσουν την απεργία που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την περασμένη Τετάρτη, την “ανησυχία” τους σχετικά με τις πληροφορίες περί επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, που βρίσκεται στη φυλακή.

«Ανησυχούμε για τις πληροφορίες βάσει των οποίων η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι επιδεινώνεται. Προτρέπουμε τις ρωσικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλειά του. Για όσο βρίσκεται στη φυλακή, η ρωσική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την υγεία και την ευημερία του», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον θεωρεί πως η φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι «υποκινήθηκε από πολιτικούς λόγους και μια πρόδηλη αδικία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα