Ναβάλνι: Η δικαιοσύνη ανέστειλε τις δραστηριότητες των οργανώσεων υπέρ του

Ναβάλνι: Η δικαιοσύνη ανέστειλε τις δραστηριότητες των οργανώσεων υπέρ του
Διαδήλωση υποστηρικτών του Ναβάλνι κοντά στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, 21 Απριλίου 2021 AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Η ρωσική δικαιοσύνη ανέστειλε τις δραστηριότητες των οργανώσεων του αντιπολιτευόμενου Ναβάλνι. Ενδέχεται να συνδεθούν με "εξτρεμισμό" και να απαγορευθούν.

Η ρωσική δικαιοσύνη έδωσε σήμερα εντολή να ανασταλούν οι δραστηριότητες οργανώσεων που συνδέονται με τον φυλακισμένο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι και απειλούνται τώρα να χαρακτηρισθούν «εξτρεμιστικές» και να απαγορευθούν.

Αυτός ο 44χρονος πολέμιος της διαφθοράς και ορκισμένος εχθρός του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έβαλε από την πλευρά του τέλος την Παρασκευή, έπειτα από 24 ημέρες, στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσε στη φυλακή του Ποκρόφ, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Το μέτρο που ελήφθη σήμερα προηγείται μιας δίκης για «εξτρεμισμό» με στόχο τις οργανώσεις του αντιπολιτευόμενου, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα μια προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι αρχές έχουν διαβαθμίσει μερικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Η επόμενη ακροαματική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

«Οι δραστηριότητες των γραφείων του Ναβάλνι και του Ταμείου Μάχης Εναντίον της Διαφθοράς (FBK) ανεστάλησαν με άμεση ισχύ», έγραψε στο Twitter ο Ιβάν Ζντάνοφ, ο διευθυντής του FBK, συνοδεύοντας το μήνυμά του με φωτογραφίες αυτής της απόφασης, η οποία ελήφθη από τον εισαγγελέα εν αναμονή αυτής της δίκης που μπορεί να θέσει οριστικά υπό απαγόρευση τις δραστηριότητές τους.

«Απλώς ουρλιάζουν, φοβόμαστε τις δραστηριότητές σας, φοβόμαστε τις διαδηλώσεις σας, φοβόμαστε τις κατευθύνσεις που δίνετε στους ψηφοφόρους», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γραφείο του Ναβάλνι στη Μόσχα εξέφρασε από την πλευρά του τη λύπη του, μέσω της εφαρμογής Telegram, επειδή «δεν μπορεί πλέον να δουλέψει όπως πριν» εξαιτίας αυτής της απόφασης.

«Γίνεται υπερβολικά επικίνδυνο για τους εργαζομένους και για τους υποστηρικτές μας», συνέχισε, υποσχόμενο πάντως πως «θα συνεχίσουμε, σε προσωπικό επίπεδο, να δίνουμε μάχη εναντίον της διαφθοράς», εναντίον του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία και εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν θα είναι εύκολο να δώσουμε τη μάχη, αλλά θα κερδίσουμε οπωσδήποτε διότι είμαστε πολλοί και είμαστε ισχυροί», διαβεβαίωσε το γραφείο Μόσχας του αντιπολιτευόμενου.

Κατά τη σημερινή προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση, οι εισαγγελείς ζήτησαν από το δικαστήριο να απαγορεύσει τη συμμετοχή των οργανώσεων σε εκλογές, τη διοργάνωση από αυτές διαδηλώσεων ή τη δημοσιοποίηση εκ μέρους τους οποιασδήποτε πληροφορίας ονλάιν, δήλωσε ο Λεονίντ Βολκόφ, συνεργάτης του Ναβάλνι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα