Ναβάλνι: Στηρίζει Μακρόν και εξηγεί στους Γάλλους γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν τη Λεπέν

Ναβάλνι: Στηρίζει Μακρόν και εξηγεί στους Γάλλους γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν τη Λεπέν
Ο Ναβάλνι κάνει το σχήμα της καρδιάς μέσα σε δικαστήριο της Μόσχας. AP

"Διαφθορά" και "συντηρητισμός", οι δύο λέξεις που χρησιμοποίησε ο Αλεξέι Ναβάλνι για να εξηγήσει τη σύνδεσή τους με την πολιτική της Λεπέν (και του Πούτιν), ζητώντας από τους Γάλλους να την καταψηφίσουν.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει στη φυλακή, έχοντας διωχθεί από το απολυταρχικό καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν, από όπου όμως εξακολουθεί να έχει βήμα και “φωνή”, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Έτσι και τώρα, παραμονές των Γαλλικών εκλογών (και του ντιμπέιτ της Μεγάλης Τετάρτης), με τον φυλακισμένο επικριτή του Ρώσου προέδρου να στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους Γάλλους ψηφοφόρους, καλώντας τους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να καταψηφίσουν τη Λεπέν.

Ο Ναβάλνι μάλιστα, σε σχετικό thread στο Twitter, θέλησε να αναλύσει το δεύτερο σκέλος της έκκλησής του, τον λόγο δηλαδή για τον οποίο ζητά από τους Γάλλους να γυρίσουν την πλάτη τους στην ακροδεξιά υποψήφια.

“Ως Ρώσος πολιτικός κρατούμενος, το να στέλνω μήνυμα στους Γάλλους ψηφοφόρους είναι αρκετά ειρωνικό. Από τεχνικής άποψης, όμως, είμαι στη φυλακή εξαιτίας μίας ποινικής καταγγελίας από γαλλική εταιρεία. Έμαθα γαλλικά στο Πανεπιστήμιο και έχω στην καρδιά μου τη Γαλλία, συνεπώς θα κάνω μία προσπάθεια”, γράφει αρχικά και συνεχίζει:

“Ξεκάθαρα και χωρίς κανένα δισταγμό, καλώ στους Γάλλους πολίτες να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στις 24 Απριλίου. Σε αυτό το thread, όμως, θέλω να κάνω έκκληση και σε όσους δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη Λεπέν. Θέλω να μιλήσω για διαφθορά και συντηρητισμό“, αναλύοντας στη συνέχεια τους δύο αυτούς βασικούς άξονες των επιχειρημάτων του:

Διαφθορά. Σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι το κόμμα της Λεπέν έχει πάρει δάνειο 9 εκατομμυρίων ευρώ από την “Πρώη Τσεχο-Ρωσική τράπεζα. Πρόκειται για μία τράπεζα που λειτουργεί σαν “στολή” για τον Πούτιν ώστε να ξεπλένει χρήμα. Πώς θα σας φαινόταν αν ένας Γάλλος πολιτικός έπαιρνε δάνειο από την Κόζα Νόστρα; Είναι το ίδιο πράγμα.

Συντηρητισμός. Κάθε φορά που οι ακροδεξιοί Ευρωπαίοι εκφράζουντ η συμπάθειά τους στον Πούτιν για τον συντηρητισμό του μπερδεύομαι, γιατί μιλάμε για ανήθικους ανθρώπους που περιφρονούν τις οικογενειακές αξίες. Δεύτερες και τρίτες οικογένεις και ερωμένες με γιοτ είναι ο κανόνας τους. Είναι υποκριτές που περιφρονούν τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους.

Επίσης, ο Πούτιν ακολουθεί μία τρελή μεταναστευτική πολιτική, μετατρέποντας τους μετανάστες που έρχονται από την Ασία σε σκλάβους. Την ίδια ώρα, έχει δημιουργήσει, υποστηρίζει και εκμεταλλεύεται ένα τρομοκρατικό κράτος στην Τσετσενία, όπου οι δολοφονίες, οι απαγωγές και ο εκφοβισμός είναι απλώς ο κανόνας. Συνεπώς, όποιος αυτοαποκαλείται συντηρητικός και συμπαθεί τον Πούτιν είναι απλά ένας υποκριτής χωρίς συνείδηση”.

Και καταλήγει: “Οι εκλογές είναι πάντα δύσκολες. Πρέπει, όμως, να πας ώστε τουλάχιστον να καταψηφίσεις κάποιον. Δεν θα μπορώ να φοράω γαλλικό κασκόλ για να στηρίξω τη Γαλλία στις 24 Απριλίου, μιας και δεν επιτρέπεται από τον “dress code” των φυλακών και ίσως με στείλουν στην απομόνωση. Θα είμαι, όμως, καθηλωμένος για τη Γαλλία, τους Γάλλους και τον Εμανουέλ Μακρόν”.

Ολόκληρη η ανάρτησή του Αλεξέι Ναβάλνι:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα