Ναύαρχος Λιβύης: Έχω διαταγή να βουλιάξω τα τουρκικά πλοία

Τουρκική φρεγάτα σε περίπολο για την προστασία του πλοίου Γιαβούζ
Τουρκική φρεγάτα σε περίπολο για την προστασία του πλοίου Γιαβούζ AP

Την αντίθεσή του στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο εξέφρασε ο Αρχηγός του Λιβυκού Στόλου, Ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι. Προειδοποίηση στην Άγκυρα σε περίπτωση ερευνών

Επιμένει στις δηλώσεις του κατά της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου, Ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι.

Ο Αρχηγός του Λιβυκού Στόλου, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και δήλωσε ξανά ότι έχει διαταγή να βουλιάξει τα τουρκικά πλοία αν μπουν στη ζώνη της Λιβύης.

Πρόσθεσε ότι "στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών, ο στόλος του θα φθάσει στην Τρίπολη και θα την ελευθερώσει".

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι (Faraj al-Mahdawi), που ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, διαθέτει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα.

Ναύαρχος Λιβύης: Έχω διαταγή να βουλιάξω τα τουρκικά πλοία

Ο αλ Μαχντάουι μιλά ελληνικά, καθώς είχε σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γράψει στα ελληνικά στο προφίλ του στο Facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης, Λιβύη, Τουρκία
SHARE:

24Media Network