Νέα αποκάλυψη: Βομβιστής των Βρυξελλών δούλευε 5 χρόνια στο αεροδρόμιο

Νέα αποκάλυψη: Βομβιστής των Βρυξελλών δούλευε 5 χρόνια στο αεροδρόμιο

Σαν το σπίτι του ήξερε ο Ναχίμ Λααχραουί το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, σύμφωνα με βελγικό τηλεοπτικό σταθμό

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως τις τελευταίες ώρες σχετικά με τους τρομοκράτες, που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο, αυξάνοντας τα ερωτηματικά και τον προβληματισμό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό VTM του Βελγίου, ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ήξερε σαν...το σπίτι του τον χώρο, καθώς δούλευε εκεί για πέντε χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ναχίμ Λααχραουί, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επίθεση, εργαζόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μέχρι το τέλος του 2012, χωρίς να διευκρινίζεται πια ήταν τα καθήκοντά του και κατά συνέπεια γνώριζε τα πάντα για την ασφάλεια του χώρου. Δεν έχει γίνει, ωστόσο, σαφές αν είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος την περίοδο που εργαζόταν στο αεροδρόμιο ή κάποια στιγμή αργότερα.

Το VTM ανέφερε, ακόμη, ότι λίγο πριν τις επιθέσεις είχε ανακαλυφθεί στο αεροδρόμιο ένα κρυφό δωμάτιο προσευχής, το οποίο σφραγίστηκε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας ενώ έκανε λόγο για μια λίστα με τουλάχιστον 50 ριζοσπαστικοποιημένους υπαλλήλους.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες βελγική εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους δουλεύουν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Στις αρχές του τρέχοντος μηνός έγινε γνωστό ότι ένας από τους βομβιστές, είχε εργαστεί ως επιστάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009 και το 2010. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επρόκειτο για τον Λααχραουί, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε το Ευρωκοινοβούλιο, τότε δεν είχε ποινικό μητρώο.

Πηγή: RT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι αδελφοί Μπακραουί σχεδίασαν τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξελλές λέει το ISIS

Κατηγορίες σε δύο ακόμα άτομα, προσήχθησαν τρία για τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Βρυξέλλες: Ο τζιχαντιστικός πυρήνας του Αμπρινί σχεδίαζε νέα επίθεση στη Γαλλία

SHARE:

24Media Network