Νέα μέτρα στη Σλοβενία: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και κλείσιμο καταστημάτων

Νέα μέτρα στη Σλοβενία: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και κλείσιμο καταστημάτων
Κλειστά μαγαζιά στη Σλοβενία AP

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σλοβενίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.Τα δημόσια μέσα σταματούν να λειτουργούν και σχεδόν όλες οι συναθροίσεις απαγορεύονται.

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακοίνωσε απόψε ότι τα δημόσια μέσα μεταφοράς διακόπτουν τα δρομολόγιά τους και σχεδόν όλες οι συναθροίσεις απαγορεύονται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, καθώς τα μέτρα που είχαν ληφθεί μέχρι σήμερα δεν ανέκοψαν την εξάπλωση της πανδημίας.

Όλες οι συγκεντρώσεις θα απαγορευτούν από αύριο, εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας ή για πρόσωπα που κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Ο υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις είπε ότι δεν θα ισχύουν στο εξής οι περισσότερες από τις άδειες που είχαν δοθεί σε πρόσωπα για να διασχίζουν τα σύνορα της χώρας ενώ τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα διακόψουν τα δρομολόγιά τους από το πρωί του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να κλείσει όλα τα εμπορικά κέντρα και τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα από την Δευτέρα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου.

Πριν από δύο εβδομάδες οι αρχές είχαν απαγορεύσει στους Σλοβένους να μετακινούνται εκτός του δήμου στον οποίο κατοικούν. Οι συγκεντρώσεις είχαν ήδη περιοριστεί στα 6 άτομα το μέγιστο και είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Τα μέτρα περιόρισαν τον ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Τόμαζ Γκάνταρ, όμως ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά. Σήμερα καταγράφηκαν 41 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ, και συνολικά έχουν πεθάνει 686 άνθρωποι ενώ οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 50.000.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα