Νέα πυρά Τραμπ κατά Σέσιονς: "Δεν έχω υπουργό Δικαιοσύνης"

Ο Τραμπ και ο Σέσιονς (πλάτη) κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου
Ο Τραμπ και ο Σέσιονς (πλάτη) κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου AP

Την οργή του εξέφρασε για μία ακόμη φορά για την απόφαση του Τζεφ Σέσιονς να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, δηλώνοντας «απογοητευμένος» με το έργο του Τζεφ Σέσιονς, εκφράζοντας ξανά την οργή του για την απόφαση του υπουργού να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα όσον αφορά τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη.

«Δεν έχω υπουργό Δικαιοσύνης. Είναι πολύ θλιβερό», είπε ο Τραμπ σε μια συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Hill, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

ADVERTISING

«Είμαι απογοητευμένος με τον υπουργό Δικαιοσύνης για πολλούς λόγους», είπε το πρωί της ίδιας μέρας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Σέσιονς έχει προκαλέσει την οργή του Αμερικανού προέδρου αφότου αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές, τον Μάρτιο του 2017. Αρμόδιος για την έρευνα αυτή ανέλαβε ο υφυπουργός Ροντ Ροζενστάιν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Hill.TV, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξέφρασε την λύπη του ότι ο υπουργός του υποσχέθηκε να μην παρέμβει σε οποιαδήποτε έρευνα για τη ρωσική υπόθεση. Στο ενοχλητικό «πρώτο ερώτημα», «απάντησε: ‘εξαιρώ τον εαυτό μου, εξαιρώ τον εαυτό’, κορόιδεψε ο Τραμπ. «Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόταν να αυτοεξαιρεθεί».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος συνέχισε την κριτική του στον Σέσιονς πέραν από την αυτοεξαίρεσή του, αναφερόμενος στο έργο της αστυνομίας να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση. «Δεν είμαι ικανοποιημένος για τα σύνορα. Δεν είμαι ικανοποιημένος για μια σειρά πραγμάτων, όχι μόνο αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρά την επίμονη κριτική του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αποφασίσει να αποπέμψει τον υπουργό του.

Ένας νέος υπουργός μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ρωσική έρευνα, με τον κίνδυνο να προκαλέσει ένα πολιτικό σκάνδαλο, λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές εκλογές, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με υποψίες παρακώλυσης του έργου της Δικαιοσύνης απολύοντας τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

«Θα δούμε τι θα συμβεί», είπε στη συνέντευξή του στο The Hill. «Πολλοί άνθρωποι μου έχουν ζητήσει να το κάνω, αλλά εξετάζω τι έχει γίνει στο παρελθόν και νομίζω ότι προτιμώ προς το παρόν να αφήσω τα πράγματα όπως είναι, αλλά είναι πολύ άδικο αυτό που έχει κάνει».

«Θα δούμε πως θα πάει με τον Τζεφ», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κλείσει την έρευνα για τη Ρωσία

SHARE:

24Media Network