Νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ
GLOMEX

Για ένα μήνα παρατείνει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ η νέα τουρκική Navtex για το "Μπαρμπαρός". Τορπιλίζει τον διάλογο η Άγκυρα.

Στην έκδοση νέας Navtex που παρατείνει για ένα μήνα τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Μπαρμπαρός” εντός της κυπριακής ΑΟΖ προχώρησε η Άγκυρα.

Η νέα Navtex αφορά σεισμικές έρευνες από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στα οικόπεδα 6 και 7 δυτικά της Πάφου, στη θέση που βρίσκονταν πριν το γεωτρύπανο Γιαβούζ, αλλά αποσύρθηκε σε λιμάνι της Τουρκίας.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του “Μπαρμπαρός” από το τεμάχιο 3 της Κύπρου, που φάνηκε ως κίνηση καλής θέλησης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην τακτική των προκλήσεων, μετά και το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.

Το “Μπαρμπαρός” φάνηκε να αποχωρεί την Πέμπτη (08/10) από τα νοτιοανατολικά της Κύπρου και να κατευθύνεται δυτικά, απέναντι από τις ακτές της Κερύνεια, ενώ το βράδυ της Παρασκευής (09/10) εισήλθε ξανά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Άγκυρα δείχνει να “τορπιλίζει” το διάλογο με μία σειρά από κινήσεις, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι προκλήσεις είναι μέρος του σχεδίου της και δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Navtex της Τουρκίας που εκδόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου για δέσμευση περιοχής εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λήγει στις 19 Οκτωβρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα