Νέα Υόρκη: Η ουδέτερη κατηγορία Χ για το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

Διαδηλωτές ενάντια στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την συμμετοχή διεμφυλικών στο αμερικανικό στράτευμα. 26 Ιουλίου 2017
Διαδηλωτές ενάντια στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την συμμετοχή διεμφυλικών στο αμερικανικό στράτευμα. 26 Ιουλίου 2017 AP

Οι νεοϋορκέζοι που δεν προσδιορίζονται με κάποιο από τα δύο φύλα, θα μπορούν πλέον να συμπληρώνουν την ουδέτερη κατηγορία Χ.

Όσοι έχουν γεννηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και δεν προσδιορίζονται ως άνδρας ή γυναίκα μπορούν πλέον να αλλάξουν το πιστοποιητικό γέννησής τους επιλέγοντας να συμπληρώσουν στη θέση του φύλου την ουδέτερη κατηγορία Χ.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο υπέγραψε τον νόμο χθες Τρίτη, καθιστώντας την πόλη της Νέας Υόρκης την πέμπτη περιοχή στις ΗΠΑ, μετά την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την πολιτεία της Ουάσινγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ, όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Τρεις πολιτείες και η πόλη της Ουάσινγκτον εκδίδουν και άδειες οδήγησης με ουδέτερο φύλο.

ADVERTISING

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των διεμφυλικών πιέζουν τις τοπικές κυβερνήσεις να διευκολύνουν την αλλαγή των εγγράφων ταυτότητας ώστε να ταιριάζουν με το φύλο με το οποίο προσδιορίζονται οι άνθρωποι.

Η πόλη της Νέας Υόρκης επιτρέπει πλέον στους ανθρώπους να αλλάζουν στα πιστοποιητικά γέννησής τους το φύλο από άρρεν και θήλυ σε Χ, προσκομίζοντας απλώς μια υπεύθυνη δήλωση, χωρίς να χρειάζεται σχετική ιατρική γνωμάτευση.

"Αυτή η αλλαγή ίσως μοιάζει μικρή όμως είναι μνημειώδης", δήλωσε η Τάνια Τζόνσον- Ουόκερ, μια διεμφυλική ακτιβίστρια.

Ήδη από το 2014 η πόλη της Νέας Υόρκης επιτρέπει στους διεμφυλικούς να αλλάζουν εύκολα το φύλο τους από άνδρας σε γυναίκα και το αντίθετο χωρίς να απαιτείται προηγουμένως να έχουν αλλάξει όνομα ή να έχουν υποβληθεί σε επέμβαση για την αλλαγή φύλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network