Νέα Ζηλανδία: Αναβολή εκλογών λόγω κορονοϊού

Νέα Ζηλανδία: Αναβολή εκλογών λόγω κορονοϊού
Κόσμος στην ουρά σούπερ μάρκετ. AP

Στις 17 Οκτωβρίου και όχι στις 19 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα διεξαχθούν οι εκλογές στη Νέα Ζηλανδία μετά την επιστροφή του κορονοϊού στη χώρα.

Αναβάλλονται για τέσσερις εβδομάδες οι βουλευτικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία λόγω έξαρσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντέρν.

Οι εκλογές, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να λάβουν χώρα τη 19η Σεπτεμβρίου, αναβάλλονται για τη 17η Οκτωβρίου.

Η κεντροαριστερή πρωθυπουργός υφίστατο πίεση να αναβάλλει τη διεξαγωγή των εκλογών μετά την αναστολή από όλα τα κόμματα των εκστρατειών τους εξαιτίας του ότι επέστρεψε η πανδημία την περασμένη εβδομάδα.

Η Νέα Ζηλανδία είναι αντιμέτωπη τις τελευταίες ημέρες με αύξηση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, που ώθησε τις αρχές να θέσουν εκ νέου υπό περιορισμό το Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.Η Αρντέρν έδωσε εντολή ο περιορισμός του Όκλαντ να παραταθεί ως την 26η Αυγούστου, ώστε να προληφθεί ο κίνδυνος δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η πρωθυπουργός αναγνώρισε το ότι κυριαρχεί η ανησυχία στη χώρα η επάνοδος του κορονοϊού, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νέων κρουσμάτων, μελών της ίδιας οικογένειας, στο Όκλαντ την περασμένη Τρίτη. Χθες Κυριακή, η εστία στην πόλη είχε φθάσει τα 49 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα