Νέα Ζηλανδία: Η Πρωθυπουργός προτείνει τετραήμερη εργασία για να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός

Νέα Ζηλανδία: Η Πρωθυπουργός προτείνει τετραήμερη εργασία για να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν AP

Η Πρωθυπουργός Γιασίντα Αρντέρν ενθάρρυνε ανοιχτά το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας για τη μετά την πανδημία εποχή.

Μία σαφώς ενδιαφέρουσα ιδέα για το άμεσο μέλλον των εργασιακών σχέσεων στη χώρα της μετά την πανδημία έθεσε επί τάπητος η Γιασίντα Αρντέρν.

Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, μέσω facebook live, πρότεινε στους εργοδότες να εξετάσουν τη λύση της τετραήμερης εργασίας (χωρίς μείωση μισθών, εννοείται) σε μία προσπάθεια αφενός να ανέβει η ποιότητα της εργασίας και αφετέρου να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Οπως τόνισε η Νεοζηλανδή πολιτικός, αφού ο διεθνής τουρισμός της χώρας έχει γνωρίσει πρωτοφανές πλήγμα λόγω της πανδημίας, θα πρέπει να γίνει μία στροφή στον εγχώριο τουρισμό, οι τουριστικές επιχειρήσεις δηλαδή να απευθυνθούν πρώτα στους Νεοζηλανδούς.

Για να ενισχυθεί αυτό το σχέδιο όμως θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα του χρόνου να ταξιδέψουν στη χώρα τους και η τετραήμερη εργασία τους δίνει αυτόν τον απαραίτητο χρόνο.

Η Αρντέρν πρότεινε επίσης την αύξηση των δημόσιων αργιών, πάντα με τελικό στόχο το να εξασφαλιστεί περισσότερος ελεύθερος χρόνος, χρόνος για διακοπές.

Είναι γεγονός ότι τα σχόλια της Νεοζηλανδής Πρωθυπουργού έγινε δεκτά από ενθουσιασμό από ουκ ολίγους των social media.

Το τετραήμερο εργασίας πάντως για πολλές επιχειρήσεις στη χώρα αποτελεί ήδη πραγματικότητα πριν την πανδημία. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα