Νέες απειλές Ερντογάν: "Μην περιφέρεστε στα νησιά. Μακρόν θα έχεις πρόβλημα"

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

"Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία" είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος απειλώντας ανοιχτά τη Γαλλία αλλά και τη χώρα μας.

Σε νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων για Ελλάδα και Γαλλία προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν προχώρησε σε νέες απειλές προς τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέροντας συγκεκριμένα πως "Ο Μακρόν είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Κύριε Μακρόν θα έχεις περισσότερα προβλήματα με μένα, προσωπικά. Ήδη σου το έχω πει, πολλές φορές, αλλά δεν ακούς. Δεν έχεις ιστορία και δεν ξέρεις ούτε της χώρας σου".

Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 1980, συνέχισε απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο: "Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορoνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;".

Αφορμή για τα παραπάνω ήταν η πρόσφατη συνεδρίαση MED7 της Κορσικής, στην οποία ο Ε. Μακρόν είχε πει χαρακτηριστικά πως "δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν".

Σε ο,τι αφορά τη χώρα μας, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα παίρνει τον λάθος δρόμο.

"Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση", είπε χαρακτηριστικά σε ένα νέο εθνικιστικό κρεσέντο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία
SHARE: