Νέες προκλήσεις της Τουρκίας: Ζητά δύο κράτη στην Κύπρο

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας: Ζητά δύο κράτη στην Κύπρο
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. AP

Τη λύση δυο ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών, θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα η Τουρκία στο ζήτημα του Κυπριακού και για την επίτευξη οριστικής λύσης. "Να σταματήσουν οι προβοκάτσιες".

Τη λύση δυο ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών προτίθεται να στηρίξει με αποφασιστικότητα η Άγκυρα στο ζήτημα του Κυπριακού στοχεύοντας στην επίτευξη της οριστικής λύσης και με απώτερο σκοπό να συνεχίσει “να λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων”.

Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που αφορούν την μελλοντική εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας και το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση εστιάζει στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας πως “στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, για να επιτευχθεί η συνεχόμενη ειρήνη και ασφάλεια στα πλαίσια καλής γειτονίας, διαλόγου και διεθνούς δικαίου και για να προχωρήσει η επίλυση των ζητημάτων προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες, οι παράνομες ενέργειες και οι επιθετικές ενέργειες οι οποίες αγνοούν τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας”, όπως μετέδωσε και ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Να σημειωθεί πως, την περασμένη Κυριακή, η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, επιτέθηκε στην Ελλάδα, κατηγορώντας τη για “προβοκάτσιες και παρανομίες”.

Η Ελλάδα σε αντίθεση με το άρθρο του ελληνο-τουρκικού μνημονίου της 27ης Μαΐου 1988, σύμφωνα με το οποίο “Σε ημέρες εθνικών και θρησκευτικών εορτών και σε ημερομηνίες υψηλής τουριστικής κίνησης δεν θα προγραμματιστούν και δεν θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις που απαιτούν NOTAM” προέβη σε έκδοση ΝΟΤΑΜ στο Νότιο Αιγαίο, που περιλαμβάνει την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ και Γιορτής του Αθλητισμού και της Νεολαίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Πινάρ Καρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα