Νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Κολοράντο

Νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Κολοράντο

Εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούνται στο Κολοράντο, όπου συνεχίστηκαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Πάνω από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 17.000 έχουν υποστεί ζημιές. (Pics+Vid)

Οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίστηκαν και την Κυριακή στο Κολοράντο καθηλώνοντας στο έδαφος τα ελικόπτερα και εμποδίζοντας το έργο των συνεργείων διάσωσης που αναζητούν ακόμα εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής στην δυτική αυτή αμερικανική πολιτεία, η οποία πλήττεται από σφοδρές πλημμύρες, από τις χειρότερες που έχει γνωρίσει ποτέ.

Πάνω από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 17.000 έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Κολοράντο. Ζημιές έχουν υποστεί επίσης πολλοί δρόμοι και γέφυρες.

Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πολιτεία αυτή η οποία έχει δεχθεί μέσα σε λίγες ημέρες ποσότητα βροχής που συνήθως δέχεται σε διάστημα μηνών. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν «για πολλές ημέρες ακόμα».

Νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Κολοράντο

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάνουν λόγο για 1.253 ανθρώπους για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα νέο, ωστόσο ο κυβερνήτης του Κολοράντο δήλωσε στο CNN ότι αναζητούνται 500 άνθρωποι.

Ο εντοπισμός των ανθρώπων αυτών είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μας, δήλωσε ο σερίφης της περιοχής Τζο Πέλε.

Νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Κολοράντο

Είναι πιθανό πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς να μην έχουν καταφέρει να δώσουν σημεία ζωής όντας αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κολοράντο δε σημαίνει αναγκαστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν, καθώς εδώ και δυο ημέρες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και σύνδεση ιντερνετ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης στην πολιτεία και έδωσε εντολή για την αποστολή επιπλέον διασωστών και τεχνικών μέσων προς τις τοπικές αρχές.

Οι πλημμύρες πλήττουν 15 κομητείες του Κολοράντο.

(Πηγή:ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

More Rain Complicating Search and Rescue in Colo

SHARE:

24Media Network