Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Η επίθεση ξεκίνησε με έκρηξη από βομβιστή-καμικάζι και στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, στο κέντρο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και άρχισαν να πυροβολούν

Σε τουλάχιστον 15 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από την επίθεση των ισλαμιστών σομαλών ανταρτών Σεμπάμπ σήμερα το απόγευμα σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο αξιωματικός Αλί Μοχάμεντ πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται φρουροί, πολίτες και αντάρτες. "Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας τελείωσε και τώρα ελέγχουμε σπιθαμή προς σπιθαμή το κτίριο μήπως κρύβονται αντάρτες σε αυτό", δήλωσε.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ομηρεία είναι σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο.

Εκπρόσωπος των ανταρτών Σεμπάμπ, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, είπε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 20 φρουροί και πολίτες.

Το ξενοδοχείο Naasa Hablood όπου συχνάζουν ξένοι πολίτες, πολιτικοί και μέλη της Διασποράς, στο βόρειο Μογκαντίσου, ήταν ο στόχος της επίθεσης. Καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια βαριά οπλισμένοι αντάρτες εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα.

Πολλές φορές, ο αριθμός των θυμάτων από επιθέσεις των ισλαμιστών Σεμπάμπ που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι χαμηλότερος από αυτόν που αναφέρουν οι σομαλοί αντάρτες.

SHARE:

24Media Network