Νεκρός επικεφαλής των τζιχαντιστών στη Συρία

Νεκρός επικεφαλής των τζιχαντιστών στη Συρία

Σε πηγάδι βάθους 33 μέτρων βρέθηκε το πτώμα του αλ Κατάρι, πρώην συνεργάτη του Μπιν Λάντεν, που είχε ηγετικό ρόλο στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία

Το πτώμα ενός επικεφαλής των Σύρων τζιχαντιστών εντοπίστηκε σε έναν ομαδικό τάφο στη βόρεια Συρία, μια περιοχή την οποία μέχρι πρότινος έλεγχε μια ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Η Τζουντ αλ Άκσα, μια μικρή ομάδα που συνδέεται με την αλ Κάιντα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που ανέβηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι το πτώμα του Αμπού Αμπντούλ-Αζίζ αλ Κατάρι βρέθηκε "σε έναν από τους ομαδικούς τάφους που άνοιξε το Μέτωπο των Σύρων Εξεγερμένων, όπου πτώματα είχαν ριφθεί σε ένα πηγάδι βάθους 33 μέτρων".

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι η σορός του αλ Κατάρι βρίσκεται μεταξύ άλλων πτωμάτων που βρέθηκαν σε ένα πηγάδι στην περιοχή.

Η μη κυβερνητική οργάνωση σημείωσε ότι πολλές πηγές είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι το Μέτωπο των Σύρων Εξεγερμένων, μια από τις πολλές ομάδες των μετριοπαθών σύρων εξεγερμένων που έχουν λάβει αμερικανική υποστήριξη, είχε «δολοφονήσει» τον αλ Κατάρι πριν 10 μήνες.

Ο αλ Κατάρι ήταν συνεργάτης του ιδρυτή της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν και είχε συμμετάσχει στην εξέγερση που ακολούθησε την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Ο ίδιος είχε ιδρύσει την ομάδα Τζουντ αλ Άκσα, αφού αποχώρησε από το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, το Μέτωπο αλ Νόσρα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα εκδίωξε το Μέτωπο των Σύρων Εξεγερμένων από το προπύργιό του στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια στις αρχές Νοεμβρίου και αργότερα ισχυρίστηκε ότι εντόπισε έναν ομαδικό τάφο κοντά στο αρχηγείο της οργάνωσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network