Νέο άνεμο στα πανιά του Γκουαϊδό θέλουν να δώσουν οι ΗΠΑ

Νέο άνεμο στα πανιά του Γκουαϊδό θέλουν να δώσουν οι ΗΠΑ
O Xουάν Γκουαϊδό στην Κολομβία AP

Στη συνάντηση που είχε με τον Χουάν Γκουαϊδό στην Κολομβία ο Μάικ Πομπέο τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει με τη Βενεζουέλα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον θα αναλάβει περισσότερες «δράσεις» για τη στήριξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τον οποίο κατηγορούν για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2018.

«Αναμένω οι ΗΠΑ να αναλάβουν μόνιμες δράσεις να συνεχίσουν να στηρίζουν τον πρόεδρο Γκουαϊδό και τον βενεζουελάνικο λαό», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Γκουαϊδό στην Μπογκοτά, στο περιθώριο μιας περιφερειακής συνόδου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες κυρώσεις, αλλά όλοι μπορούν να αναμένουν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει», πρόσθεσε ο Πομπέο. «(Ο Μαδούρο) διενεργεί τώρα μια επιχείρηση που μοιάζει περισσότερο με ένα καρτέλ παρά οτιδήποτε άλλο που μπορεί κάποιος να περιγράψει. Αυτό δεν είναι καλό για τη Βενεζουέλα, δεν είναι καλό για τις χώρες που συνορεύουν με την Βενεζουέλα», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο Γκουαϊδό, αναγνωρισμένος ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ και περίπου 50 άλλες χώρες, θα μεταβεί στο Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν την Τρίτη. «Θα έχουμε σημαντικές συναντήσεις στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στο Νταβός», είπε ο Γκουαϊδό. «Υπάρχουν δυνάμεις που είναι ασυγκράτητες, όπως αυτές που διεκδικούν τη δημοκρατία», πρόσθεσε. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν επιβεβαίωσε αν θα συναντηθεί στο Νταβός με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα