Νέο βίντεο φρίκης: Μαζική εκτέλεση χριστιανών από τζιχαντιστές

Νέο βίντεο φρίκης: Μαζική εκτέλεση χριστιανών από τζιχαντιστές

Συνεχίζει την επικοινωνιακή εκστρατεία τρόμου το Ισλαμικό Κράτος με ένα νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα και δείχνει την μαζική εκτέλεση Αιθιόπων Χριστιανών στη Λιβύη

Ένα βίντεο διάρκειας 29 λεπτών δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος και φέρεται να δείχνει την εκτέλεση δύο ομάδων χριστιανών από την Αιθιοπία.

Την εκτέλεση πραγματοποίησαν ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις της Λιβύης που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες απήγαγαν δύο ομάδες ατόμων. Την μία ομάδα κρατούσε η οργάνωση Επαρχία Μπάρκα στα ανατολικά της Λιβύης και την άλλη ομάδα μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται Επαρχία Φαζάν, στον νότο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μασκοφόρος ένοπλος δηλώνει στην κάμερα ότι οι χριστιανοί θα πρέπει να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πληρώσουν ειδικό φόρο που περιγράφει το Κοράνι. Στη συνέχεια τζιχαντιστές στα νότια της Λιβύης εκτελούν τουλάχιστον 12 αιχμαλώτους με πυροβολισμό, ενώ τζιχαντιστές στα ανατολικά αποκεφαλίζουν τουλάχιστον 16 άτομα σε παραλία της Λιβύης.

Η Αιθιοπία καταδίκασε τις εκτελέσεις των χριστιανών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να διακριβώσει ότι τα περίπου 30 αυτά θύματα ήταν Αιθίοπες Χριστιανοί.

Χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή "βάρβαρη", ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ρέντουαν Χουσέιν δήλωσε στο Ρόιτερς: "Είδαμε το βίντεο, αλλά η πρεσβεία μας στο Κάιρο δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει ότι τα θύματα ήταν Αιθίοπες υπήκοοι".

"Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ωμότητες, είτε αφορούν Αιθίοπες είτε άλλους", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος είπε ότι η Αιθιοπία, η οποία δεν διαθέτει πρεσβεία στη Λιβύη, θα βοηθήσει στον επαναπατρισμό υπηκόων της που θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη αποκεφάλισαν 21 Αιγύπτιους χριστιανούς. Η οργάνωση προσπαθεί να επωφεληθεί του χάους στη Λιβύη, όπου δύο ομάδες ενόπλων μάχονται μεταξύ τους, καθώς και με εξτρεμιστικές ομάδες.

SHARE:

24Media Network