Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Τέταρτος θάνατος ασθενούς στη Βουχάν

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Τέταρτος θάνατος ασθενούς στη Βουχάν
Κινέζοι με μάσκα προστασίας AP

Τέσσερις, πλέον, είναι οι νεκροί από το νέο κοροναϊο στην Κίνα όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι αρχές της χώρας.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης Βουχάν της κεντρικής Κίνας ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε τέσσερις.

Το τέταρτο θύμα, ένας 89χρονος, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα τη 13η Ιανουαρίου και εισήχθη σε νοσοκομείο πέντε ημέρες αργότερα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, γνωστοποίησε η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν. Υπέκυψε τη 19η Ιανουαρίου σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Επιτροπή διευκρίνισε ότι ο ασθενής είχε βεβαρημένο ιστορικό, σοβαρές υποκείμενες παθήσεις, ιδίως υπέρταση, διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Σε ανακοίνωση που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo εξάλλου η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν γνωστοποίησε ότι 15 στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών διαγνώστηκε ότι έχουν πνευμονία και υπάρχει άλλο ένα πιθανό κρούσμα.

Από τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού που πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό, ένα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα