Νιγηρία: 31 νεκροί σε επιθέσεις κακοποιών εναντίον χωριών

Νιγηρία: 31 νεκροί σε επιθέσεις κακοποιών εναντίον χωριών
Αστυνομικές δυνάμεις στην Νιγηρία Sunday Alamba/AP

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι επιθέσεις και το πλιάτσικο κακοποιών σε χωριά της Νιγηρίας. Μόλις σε δύο ημέρες δολοφονήθηκαν 31 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη από συμμορίες κακοποιών στη βορειοδυτική και την κεντρική Νιγηρία, ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικοι.

Tην Τετάρτη, ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες εισέβαλαν στο χωριό Νταμάγκα, στην πολιτεία Ζαμφάρα (βορειοδυτικά).«Οι κακοποιοί έφτασαν γύρω στη 01:00 κι άρχισαν να ρίχνουν αδιακρίτως. Σκότωσαν δεκατρείς ανθρώπους», ανέφερε ο Αγιούμπα Μούσα, κάτοικος του χωριού.

Οι ένοπλοι «έκλεψαν αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες, ακόμα και κοτόπουλα», πρόσθεσε.

Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν πανικό στο χωριό, όπου μαθητές οικοτροφείου τράπηκαν αμέσως σε φυγή λόγω του φόβου πως θα τους έπαιρναν ομήρους, είπε άλλος κάτοικος, ο Σαχάμι Όμαρ, που έδωσε τον ίδιο απολογισμό.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,εδώ και μια δεκαετία, συμμορίες κακοποιών, που οι αρχές αποκαλούν γενικά «ληστές», ή «κακοποιά στοιχεία», κατατρομοκρατούν τους πληθυσμούς της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας. Επιτίθενται σε χωριά, διαπράττουν ζωοκλοπές, απαγάγουν τοπικές προσωπικότητες ή ταξιδιώτες για λύτρα.

Τους τελευταίους μήνες, πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις εναντίον σχολείων, προκαλώντας έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις στη Νιγηρία και σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες, έχουν γίνει τέσσερις μαζικές απαγωγές μαθητών και μαθητριών σε φτωχές, αγροτικές περιοχές της πολυπληθέστερης αφρικανικής χώρας.

Επίσης την Τετάρτη, ομάδα κακοποιών επιτέθηκε στο χωριό Οσέου, στην πολιτεία Νασαράουα (κεντρικά) περί τις 06:00 (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας) και σκότωσαν 17 ανθρώπους. «Επιτέθηκαν στους χωρικούς με ματσέτες και σκότωσαν 17 ανθρώπους», είπε ο Ιντρίς Χαμπίμπου, κάτοικος του χωριού.

Οι δράστες ήταν «πολυάριθμοι» και μια τοπική ομάδα παραστρατιωτικών, που έχει αναλάβει να προστατεύει τις κοινότητες από τις συμμορίες, «δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα