Νιγηρία: Επίθεση αυτοκτονίας με δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Νιγηρία: Επίθεση αυτοκτονίας με δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Τέσσερις έφηβες βομβίστριες αυτοκτονίας επιτέθηκαν κοντά σε στάση λεωφορείου στο Μαϊντουγκούρι

Τέσσερις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας, που πιστεύεται ότι ήταν έφηβες, πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες κοντά σε μια στάση λεωφορείου στη βορειοανατολική Νιγηρία, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 16, όπως ανακοίνωσε η εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Nema).

Σύμφωνα με τη Nema, η έκρηξη σημειώθηκε στις 01.15 τα ξημερώματα (02.15 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Ουσμάντι στην περιφέρεια του Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας της Πολιτείας Μπόρνο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

"Δύο άνδρες σκοτώθηκαν από την έκρηξη και περίπου 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν και λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες" δήλωσε ο Ιμπραχίμ Αμπντουλκαντίρ τοπικός εκπρόσωπος της Nema.

Στην Ουσμάντι βρίσκεται ένας μεγάλος καταυλισμός για τους εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και της Μπόκο Χαράμ. Σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Πολιτείας Μπόρνο και της περιοχής της λίμνης του Τσαντ έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μαϊντουγκούρι.

Η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί συχνά γυναίκες, πολλές φορές ακόμη και μικρά κορίτσια, ως βομβίστριες αυτοκτονίας.

Τα Σάββατο μέλη μιας πολιτικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζουν τον στρατό ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δύο γυναίκες που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επίθεση στο Μαϊντουγκούρι. Ήταν περίπου 18 ετών και μία εξ αυτών ήταν έγκυος.

(Φωτογραφία: AP Images, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου

Νιγηρία: 7 στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα της Μπόκο Χαράμ

Βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, κουβαλώντας ένα μωρό

SHARE:

24Media Network