Νομοσχέδιο - έκτρωμα από τον Σαλβίνι: "Τσουχτερό" πρόστιμο σε όσους σώζουν πρόσφυγες

Ματέο Σαλβίνι, Ιταλός ακροδεξιός πολιτικός
Ματέο Σαλβίνι, Ιταλός ακροδεξιός πολιτικός AP

Αντιβαίνοντας κάθε διεθνή κανόνα και ξεπερνώντας το χειρότερο εαυτό του, ο ακροδεξιός Ιταλός πολιτικός επιχειρεί να φοβερίσει και αποτρέψει τους ιδιοκτήτες σκαφών από το να σώζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Σαλβίνι εισάγει νομοσχέδιο για την επιβολή προστίμων σε όσους διασώζουν πρόσφυγες, ύψους 5.500 ευρώ για κάθε πρόσφυγα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε από τον Σαλβίνι την Παρασκευή, θα τιμωρεί τους ιδιοκτήτες των σκαφών με πρόστιμα μεταξύ 3.500 και 5.500 ευρώ για κάθε «ξένο» που φέρνουν σε ιταλικό έδαφος. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα ιταλικά σκάφη που θα συλλαμβάνονται να μεταφέρουν διασωθέντες πρόσφυγες θα μπορούν να δουν τις άδειές τους να ανακαλούνται ή να αναστέλλονται.

«Είναι σαν να επιβάλλονται πρόστιμα στα ασθενοφόρα για τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο», δήλωσε η Κλόντια Λοντεζάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

ADVERTISING

Ωστόσο πολλοί αμφιβάλλουν ότι το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος ακριβώς επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς ναυτικές συμβάσεις. «Δεν περιμένουμε να γίνει νόμος. Οι πλοίαρχοι που κάνουν διάσωση στη θάλασσα δεν έχουν καμία επιλογή - είναι μια υποχρέωση» δήλωσε ο Φρεντερίκ Πενάρ, διευθυντής επιχειρήσεων στο SOS Mediterranee, επικαλούμενος τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές 2019: Η αποδυνάμωση των παραδοσιακών κομμάτων και η άνοδος της άκρας δεξιάς

Ιταλία: Διάσωση 55 μεταναστών - "Δεν υπάρχει διαθέσιμο λιμάνι για την αποβίβασή τους" κατά τον Σαλβίνι

Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία: Ο Κόντε απέπεμψε υφυπουργό

Προκλητικός ο Σαλβίνι, αγνόησε την αντιφασιστική επέτειο της 25ης Απριλίου

SHARE:

24Media Network