Νότια Αφρική: 24.000 υγειονομικοί έχουν μολυνθεί από κορονοϊό

Κορονοϊός στην Αφρική
Κορονοϊός στην Αφρική AP

Με 521.318 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η Νότια Αφρική είναι η πιο πληγείσα χώρα της αφρικανικής ηπείρου. Περίπου 24.000 μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Περίπου 24.000 μέλη του υγειονομικού προσωπικού στη Νότια Αφρική μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό αφότου ξεκίνησε η πανδημία τον Μάρτιο και 181 έχουν πεθάνει, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Μκουίζε.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 5% των συνολικών κρουσμάτων Covid-19 στη Νότια Αφρική, διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Με 521.318 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τουλάχιστον 8.000 θάνατοι, η Νότια Αφρική είναι η πιο πληγείσα χώρα της αφρικανικής ηπείρου. Μόνο στη χώρα αυτή έχουν καταγραφεί περισσότερα από τα μισά κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αφρική.

Είναι επίσης η πέμπτη χώρα στον κόσμο σε όρους επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όμως ο επίσημος αριθμός των θανάτων είναι σε μεγάλο βαθμό κατώτερος του πραγματικού, σύμφωνα με ειδικούς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σαράντα έως πενήντα χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν από Covid-19 έως τα τέλη του έτους στη χώρα, όπως διατυπώνουν οι επίσημες προβολές.

Η Νότια Αφρική επέβαλε στα τέλη Μαρτίου ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο, προτού χαλαρώσει τους περιορισμούς στη συνέχεια. Μπροστά στην αύξηση των μολύνσεων, τα σχολεία έκλεισαν και πάλι για έναν μήνα και επανήλθε η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: