Νότια Κορέα: Δεν χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω από 30 ετών

Εμβόλιο AstraZeneca
Εμβόλιο AstraZeneca AP

Με ποιο σκεπτικό οι υγειονομικές αρχές του της Νοτίου Κορέας αποκλείουν τους κάτω από 30 ετών από τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι θα προχωρήσουν με το πρόγραμμά τους εμβολιασμού κατά της COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, μετά την απόφαση που πήραν να συνεχίσουν να χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca σε όλους όσοι είναι ηλικίας 30 ετών και πάνω.

Η Νότια Κορέα είχε αναστείλει την Τετάρτη την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης από την Ευρώπη περιπτώσεων εμφάνισης θρόμβων αίματος σε ενήλικες.

Αυτοί που είναι κάτω των 30 ετών θα συνεχίσουν να αποκλείονται από την εκστρατεία εμβολιασμού που θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, επειδή τα οφέλη του εμβολίου δεν υπερτερούν των κινδύνων γι'αυτήν την ηλικιακή ομάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (KDCA) της Νότιας Κορέας.

Τρεις άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στη Νότια Κορέα αναφέρθηκε ότι εμφάνισαν θρόμβους αίματος, με τη μία περίπτωση να πιστεύεται ότι συσχετίζεται με το εμβόλιο, δήλωσε η πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Ανοσοποίησης της Νότιας Κορέας Τσόι Εούν-χουά.

Η περίπτωση αυτή αφορούσε τύπο θρόμβου αίματος που θεωρείται λιγότερο σοβαρός από αυτόν που εξετάζεται από τις ευρωπαϊκές αρχές, σημείωσε.

Για την πλειονότητα των ανθρώπων, οι κίνδυνοι από τον κορονοϊό είναι πολύ μεγαλύτεροι από την σπάνια πιθανότητα παρενεργειών από τα εμβόλια, σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί τέλος στην πανδημία είναι να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι σε θέση να το κάνουν.

Ωστόσο "τα οφέλη δεν είναι τόσο σημαντικά για αυτούς που είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών, άρα δεν συνιστούμε το εμβόλιο της AstraZeneca γι'αυτούς", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο Astrazeneca, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network