Νότια Κορέα: Με πλαστικά χωρίσματα, ακόμη και από νοσοκομεία, μισό εκατομμύριο μαθητές δίνουν εξετάσεις

Οι γονείς τοποθετούν κεριά για να ευχηθούν την επιτυχία των παιδιών τους στις εξετάσεις, στο βουδιστικό ναό Jogyesa στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 3 Δεκεμβρίου 2020.
Οι γονείς τοποθετούν κεριά για να ευχηθούν την επιτυχία των παιδιών τους στις εξετάσεις, στο βουδιστικό ναό Jogyesa στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 3 Δεκεμβρίου 2020. AP

Οι εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο στη Νότια Κορέα θεωρούνται κρίσιμες για την υπόλοιπη ζωή των μαθητών, εφόσον καθορίζουν την καριέρα τους, το μελλοντικό εισόδημά τους ακόμη και την προοπτική ενός καλού γάμου, γι΄αυτό διεξάγονται διαχρονικά με θρησκευτική ευλάβεια.

Η Νότια Κορέα είναι παράξενα σιωπηλή σήμερα καθώς είναι η ημέρα που σχεδόν μισό εκατομμύριο μαθητές δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο, οι οποίες αυτή τη χρονιά είναι ακόμη πιο ιδιαίτερες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εξαιτίας της οποίας οι μαθητές βρίσκονται πίσω από πλαστικά χωρίσματα, ενώ άλλοι γράφουν ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Οι γονείς προσεύχονται για την επιτυχία των παιδιών τους την παραμονή των εξετάσεων, στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 2 Δεκεμβρίου 2020.
Οι γονείς προσεύχονται για την επιτυχία των παιδιών τους την παραμονή των εξετάσεων, στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 2 Δεκεμβρίου 2020. AP

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της covid-19, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να δώσουν με ασφάλεια τις εξετάσεις αυτές που θεωρούνται κρίσιμες για τη ζωή τους διότι καθορίζουν την εισαγωγή τους ή μη σε καλά πανεπιστήμια και κατά συνέπεια την καριέρα τους και το μελλοντικό εισόδημά τους ακόμη και την προοπτική ενός καλού γάμου.

Η πανδημία αναστάτωσε τη σχολική χρονιά με τους μαθητές να αναγκάζονται να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω του διαδικτύου για ένα διάστημα. Εξάλλου οι εξετάσεις αναβλήθηκαν για δύο εβδομάδες και όλα τα λύκεια της χώρας στράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ξανά στην τηλεκπαίδευση προκειμένου να μην προκύψουν εστίες κορονοϊού.

Ένας εξεταζόμενος φοράει προστατευτική στολή φτάνει για να λάβει μέρος στις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο, Νότιας Κορέα, 3 Δεκεμβρίου 2020.
Ένας εξεταζόμενος φοράει προστατευτική στολή φτάνει για να λάβει μέρος στις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο, Νότιας Κορέα, 3 Δεκεμβρίου 2020. AP

Η Νότια Κορέα κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία covid-19 μέσω μιας ευρείας στρατηγικής διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών, όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται νέα άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων, που πέρασαν από περίπου 100 σε περισσότερα από 500.

Απολύμανση ως προφύλαξη κατά του κορονοϊού για τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο σε μια τάξη στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 1 Δεκεμβρίου 2020.
Απολύμανση ως προφύλαξη κατά του κορονοϊού για τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο σε μια τάξη στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 1 Δεκεμβρίου 2020. AP

Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα και οι εξετάσεις αποτελούν πηγή ανησυχίας καθώς σχεδόν μισό εκατομμύριο μαθητές συγκεντρώνονται για αυτές σε διάφορα σχολεία.

Σε κάθε θρανίο έχουν τοποθετηθεί πλαστικά διαχωριστικά, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στη διάρκεια της εξέτασης ενώ ελέγχεται η θερμοκρασία όλων των μαθητών.

Ένας υπάλληλος απολυμαίνει το ημιδιαφανές πλαστικό διαχωριστικό που τοποθετείται ως προφύλαξη έναντι του κορονοϊού για τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο, Σεούλ, Νότια Κορέα, 1 Δεκεμβρίου 2020.
Ένας υπάλληλος απολυμαίνει το ημιδιαφανές πλαστικό διαχωριστικό που τοποθετείται ως προφύλαξη έναντι του κορονοϊού για τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο, Σεούλ, Νότια Κορέα, 1 Δεκεμβρίου 2020. AP

“Οι εξετάσεις θα είναι ακόμη πιο δύσκολες και αιτία ανησυχίας λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό”, έγραψε ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν , ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μαθητές περιμένουν την έναρξη των ετήσιων εξετάσεων εισόδου στο πανεπιστήμιο εν μέσω πανδημίας σε αίθουσα εξετάσεων στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 3 Δεκεμβρίου 2020.
Οι μαθητές περιμένουν την έναρξη των ετήσιων εξετάσεων εισόδου στο πανεπιστήμιο εν μέσω πανδημίας σε αίθουσα εξετάσεων στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 3 Δεκεμβρίου 2020. AP

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος όλα στη Νότια Κορέα έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να μην διαταράξουν την ησυχία των μαθητών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και το χρηματιστήριο άνοιξαν με μία ώρα καθυστέρηση προκειμένου να επιτρέψουν στους μαθητές να πάνε στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων χωρίς πρόβλημα.

Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Σεούλ ανεστάλησαν για 25 λεπτά, όσο διαρκούσε μια προφορική εξέταση στα αγγλικά, ενώ όλα τα αεροπλάνα πρέπει να παραμένουν σε ύψος 3.000 μέτρων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορέα, σχολεία, Παιδεία, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network