Τσαβούσογλου μαινόμενος: “Ο Δένδιας υπερέβη τα όρια και με προκάλεσε”

Τσαβούσογλου μαινόμενος: “Ο Δένδιας υπερέβη τα όρια και με προκάλεσε”
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πέρασε στην αντεπίθεση και χρέωσε στον Νίκο Δένδια την ένταση στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον Νίκο Δένδια για ότι συνέβη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους την Πέμπτη στην Άγκυρα ήταν την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους της Κύπρου Ερσίν Τάταρ αναλώθηκε σε εξηγήσεις αλλά και νέες επιθέσεις από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Ο Νταβούσογλου τόνισε ότι υπήρχε μεταξύ μας συνεννόηση, την οποία μάλιστα ζήτησε η ελληνική πλευρά, να μην θιγούν δύσκολα θέματα στη συνέντευξη. Ο κ. Δένδιας άρχισε όμως να κατηγορεί την Τουρκία με ψευδείς κατηγορίες. Δείξαμε όση ευγένεια χρειαζόταν ως οικοδεσπότες αλλά έπρεπε να απαντήσω.

Το το έγινε είναι απλό, συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Ο κ. Δένδιας υπερέβη τα όρια και έτσι με ανάγκασε να δώσω τις κατάλληξες απαντήσεις. Ετσι και αλλιώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι εντάσεις με την Ελλάδα δεν λείπουν. Μιλήσαμε για τις διαφορές μας στη συνάντηση η οποία θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή”.

Ο κ. Νταβούσογλου ήταν επίσης απόλυτος και στο Κυπριακό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλέον ομοσπονδιακή λύση: “Είναι χάσιμο χρόνου. Πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και νέο όραμα. Γι’ αυτο και προτείνουμε κάτι που θα φέρει οφέλη και στις δύο κοινότητες του νησιού” τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τορπιλίζοντας την πενταμερή για το Κυπριακό πριν καν αυτή αρχίσει (τέλη Απριλίου στη Γενεύη).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα