Νταβούτογλου: Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να παραιτηθώ

default image

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε τον απολογισμό της θητείας του και δήλωσε πως δεν αισθάνεται πικρία ή δισταγμό για την απόφασή του απομακρυνθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή. Για απόφαση του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο Ερντογάν

“Δεν αισθάνομαι αποτυχημένος ή πως μετανιώνω που πήρα αυτή την απόφαση” ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε συνέντευξη Τύπου, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα η απομάκρυνσή του από την ηγεσία του κόμματος. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως η θητεία του στέφτηκε από επιτυχία σε ότι αφορά τις επενδύσεις, αλλά και τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου έρχονται μόλις λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, της τελευταία στην οποία προήδρευσε ο Τούρκος πολιτικός. Το κυβερνών τουρκικό κόμμα AKP θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο στις 22 Μαΐου, όπου αναμένεται ότι να αντικατασταθεί ο σημερινός ηγέτης του, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 7ης Ιουνίου, η οποία δεν έδινε κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κόμμα του Ερντογάν, AKP και τις επαναληπτικές της 1ης Νοεμβρίου που επανεδραίωσαν την παντοκρατορία του. Την περίοδο εκείνη, είπε ο Νταβούτογλου, το κόμμα έδειξε ‘σιδερένια θέληση’ απέναντι στα “τσακάλια” που ανέμεναν το χάος.

Για τη θητεία του από το Νοέμβριο και έπειτα, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως το κόμμα πραγματοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις μέχρι και σήμερα.

Συγχαρητήρια σε Νταβούτογλου από Ερντογάν

Την ίδια ώρα, ο Σουλτάνος της γειτονικής χώρας, Ερντογάν ανέφερε: “Συγχαρητήρια. Είναι απόφαση που ο πρωθυπουργός έλαβε μόνος του”. Η συνάντηση των δύο ανδρών που δρομολόγησε τις εξελίξεις διήρκεσε μία ώρα και 40′ λεπτά, στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αρνήθηκε πάντως στη Συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται σε οποιαδήποτε σύγκρουση με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο έχουν εμφανιστεί πρόσφατα διαφωνίες, δηλώνοντας ότι “δεν θα επιτρέψει ποτέ να υπάρξουν φημολογίες”. “Ούτε μία αρνητική λέξη για τον πρόεδρό μας δεν έχει βγει από το στόμα μου και ποτέ δεν θα βγει”, δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Νταβούτογλου, ενισχύοντας τις διαρροές που ήθελαν τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να έχουν διαρραγεί, είχε αναφέρει από την αρχή της εβδομάδας πως δεν θα δίσταζε λεπτό να “παραιτηθεί από το πόστο του”, εφόσον έκρινε πως κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο. Άλλωστε, ο Ερντογάν του είχε τονίσει πως “δεν θα πρέπει να ξεχνά πως βρέθηκε στο πόστο αυτό”.

ΠΗΓΗ HURRIYET

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα