Ντοκουμέντο: Ο Μάικλ Τζάκσον απαντούσε με αποσπάσματα από τη Βίβλο στις κατηγορίες για ασέλγεια σε ανηλίκους

Ντοκουμέντο: Ο Μάικλ Τζάκσον απαντούσε με αποσπάσματα από τη Βίβλο στις κατηγορίες για ασέλγεια σε ανηλίκους
Μάικλ Τζάκσον

Δείτε για πρώτη φορά την αντίδραση του Μάικλ Τζάκσον όταν τον ρωτούν ευθέως αν είναι παιδόφιλος και βιάζει ανήλικα αγόρια, σε ένα βίντεο ντοκουμέντρο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από 23 χρόνια.

Στριφογυρίζοντας στη θέση του και χασκογελώντας ο Μάικλ Τζάκσον ακούει τους δικηγόρους που τον ρωτούν ευθέως αν είναι παιδόφιλος ή όχι! Το σπάνιο αυτό ντουκουμέντο, που παρουσίασε αποκλειστικά η Daily Mail TV, είναι το μοναδικό μέχρι σήμερα βίντεο στο οποίο ο “βασιλιάς της ποπ” εμφανίζεται να καταθέτει για τις βαρύτατες σε βάρος του καταγγελίες για ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών. Ένα βίντεο που αποκτά ξεχωριστή σημασία, μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland”, σύμφωνα με το οποίο ο Τζάκσον βίαζε ανήλικα αγόρια και είχε μετατρέψει το σπίτι του σε άντρο ακολασίας.

Η νευρικότητα και η αμηχανία με την οποία αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση – και ενώ οι φήμες περί παιδοφιλίας οργίαζαν ήδη επί χρόνια απειλώντας να καταστρέψουν την υστεροφημία και την καριέρα του – προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση. Το βίντεο γυρίστηκε τον Μάρτιο του 1996, όταν ο διάσημος τραγουδιστής ήταν 37 ετών.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν αντιμέτωπος με εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες, ο Τζάκσον εμφανίζεται στο βίντεο να μη δίνει ιδιαίτερη σημασία, ενώ κάποια στιγμή και ενώ τον ρωτούν ευθέως για τη σχέση του με τον πρωταγωνιστή της ταινίας “Μόνος στο σπίτι” Μακόλεϊ Κάλκιν και άλλα αγόρια, εμφανίζεται να… χασμουριέται.

Το βίντεο αποτελεί μέρος της τρίωρης κατάθεσης του σταρ ύστερα από αγωγή πέντε εργαζόμενων του στο θρυλικό ράντσο του, τη Neverland, για παράνομη απόλυση. Οι πέντε εργαζόμενοι είχαν συμπεριλάβει στην αγωγή τους και καταγγελίες για τις σχέσεις του Τζάκσον με ανήλικα αγόρια στο ράντσο.

Αποκορύφωμα του βίντεο αποτελεί το σημείο στο οποίο ο τραγουδιστής παρομοιάζει τον εαυτό του με το Χριστό, υποστηρίζοντας ότι είναι παρεξηγημένος.

Κάθε φορά που ερωτάται ευθέως για το αν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Μακόλεϊ Κάλκιν, τον Τζόρνταν Τσάντλερ και τον Μπρεντ Μπαρνς, οι αντιδράσεις του είναι απίστευτα αλλόκοτες. Κοιτάζει αλλού, δεν σταματάει να κουνιέται, αποφεύγει να απαντήσει, χαζογελάει, μοιάζει να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Σε κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: “Είμαι μαύρος Αμερικανός, είμαι περήφανος για αυτό και το τιμώ. Δεν ξασπρίζω το δέρμα μου όπως λένε. Και δεν είμαι γκέι”. Είναι οι μοναδικές αναφορές που κάνει στην προσωπική του ζωή και στην ουσία αποτελούν έμμεσες απαντήσεις στη παραφιλολογία και τις φήμες που τον συνόδευαν καθόλη τη διάρκεια που η φήμη και η καριέρα του είχαν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Τα βίντεο που παρουσίασε η Daily Mail δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά ή ενοχοποιητικά στοιχεία, πόσο δε αφού ο Τζάκσον δεν βρίσκεται εν ζωή και οι υποθέσεις παιδεραστίας που τον βάρυναν είχαν ήδη κλείσει πριν πεθάνει. Και ούτε απαντήσεις δίνουν στις φήμες που τον συνόδευαν για χρόνια. Αν δείχνουν ξεκάθαρα κάτι όμως είναι έναν άνθρωπος που πλέον είχε τόσο αποστασιοποιηθεί από τον “κανονικό” κόσμο που μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται καν πόσο σοβαρά είναι αυτά για τα οποία τον κατηγορούν…

Για την ιστορία, ο Μαλόλεϊ Κάλκιν εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αρνείται τα πάντα, ενώ οι οικογένεια του Τζάκσον κάνει λόγο για χυδαιότητες και πόλεμο λάσπης που μοναδικό σκοπό έχει να βγάλουν κάποιοι χρήματα από τον μεγαλύτερο διασκεδαστή που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα