Ντόμινικ Ράαμπ: Αρνήθηκε να απαντήσει για τις διακοπές στην Κρήτη εν μέσω κρίσης στο Αφγανιστάν

Ντόμινικ Ράαμπ: Αρνήθηκε να απαντήσει για τις διακοπές στην Κρήτη εν μέσω κρίσης στο Αφγανιστάν
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ Toby Melville/Pool via AP, File

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που τον δείχνει να αρνείται να απαντήσει πότε ξεκίνησε τις καλοκαιρινές του διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη. "Δεν περίμενα ότι η πτώση της Καμπούλ θα γινόταν αυτή τη χρονιά", φαίνεται να δήλωσε.

Στην Κρήτη βρισκόταν ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών όταν οι Ταλιμπάν καταλάμβαναν την Καμπούλ και πλήθος Αφγανών συνέρρεε στο κεντρικό αεροδρόμιο του Αφγανιστάν σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σε δυο εκρηκτικές συναντήσεις με βουλευτές, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αρνείται επανειλημμένα και συγκεκριμένα 11 φορές, σύμφωνα με άρθρο της mirror.co.uk, να πει πότε ξεκίνησε τις διακοπές του σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη, όπου πέρασε χρόνο στην παραλία με την οικογένειά του.

Ο Ράαμπ δέχτηκε πυρά για την παραμονή του στην Ελλάδα αρκετές ώρες μετά την επίθεση των Ταλιμπάν την Κυριακή 15 Αυγούστου, ενώ επέστρεψε στο Λονδίνο τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε, συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις COBRA και κατηύθυνε απευθείας την ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, αλλά παραδέχτηκε πως “εκ των υστέρων δεν θα είχα φύγει καθόλου”.

Ερωτηθείς μάλιστα από τον βουλευτή των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, αρνήθηκε τρεις φορές να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το πότε ξεκίνησε η καλοκαιρινή του άδεια.

Παρόμοια ήταν και η αντίδρασή του όταν ερωτήθηκε σχετικά από τον βουλευτή του SNP Στιούαρτ Μάλκολμ Μακντόναλντ, με τον τελευταίο να μην μπορεί να κρύψει τελικά την ενόχλησή του, λέγοντας πως είναι παράλογο να μην απαντάει στην ερώτησή του. “Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κάνουν διακοπές, όπως είναι επίσης σημαντικό να ξέρουν πότε να τις αναβάλλουν ή να τις διακόπτουν”, δήλωσε ο Ράαμπ.

Ο Μπράιαντ είχε ρωτήσει νωρίτερα τον Ράαμπ αν ήταν ήδη σε διακοπές ή όχι στις 11 Αυγούστου, όταν οι ΗΠΑ ανέφεραν πως οι Ταλιμπάν είναι πιθανό να καταλάβουν ολόκληρη τη χώρα και πως απλά ήταν ζήτημα χρόνου για το πόσο καιρό θα χρειαστεί, όμως ο Ράαμπ αρνούμενος να απαντήσει στην ερώτηση, σχολίασε ότι η εκτίμηση που είδε ανέφερε πως η κατάληψη των Ταλιμπάν ήταν πιθανό να ολοκληρωθεί μετά τα Χριστούγεννα.

Τέλος, έπειτα από αρκετή πίεση που δέχθηκε από τους βουλευτές, ο Ράαμπ τόνισε πως δεν σκέφτηκε καμία στιγμή να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα